Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

OGLED TEHNIŠKEGA MUZEJA BISTRA

TEHNIŠKI DAN V TEHNIŠKEM MUZEJU BISTRA

 

V torek, 24. septembra 2019, so imeli učenci 8. razreda Osnovne šole Vransko-Tabor tehniški dan. V Tehniškem muzeju Bistra so si ogledali različne razstave, osmošolci s podružnične šole pa so takole strinili svoje vtise:

 

V torek smo se odpravili na Vrhniko v Tehniški muzej Bistra. Najprej smo si ogledali predstavitev o Nikoli Tesli. Tam je bilo zelo poučno in zanimivo, saj je predavatelj deloval zelo sproščeno in zgovorno, tudi prostor je bil zelo domač. Potem smo si pod vodstvom starejšega gospoda ogledali še nekaj drugih oddelkov v muzeju, kot npr. lesarstvo, avtomobilizem, strojno opremo ipd. Najbolj všeč mi je bil zelen Cadillac.

Andrej Vian Vertovšek

 

V muzeju mi je bilo všeč, saj smo videli naprave od Nikole Tesle in tudi veliko avtomobilov, ki jih je imel jugoslovanski predsednik Tito. Všeč pa so mi bili tudi stroji, ki so jih uporabljali v preteklosti.

Tjan Jesenko

 

Najbolj mi je bila všeč predstavitev o Nikoli Tesli. Izumi so bili zelo zanimivi. Drugi del predstavitve mi sicer ni bil tako všeč, vendar me jo to, da so bila okna na starih avtomobilih tako debela, zelo presenetilo. Tudi delavnice, ki smo si jih ogledali, so bile zanimive.

Eva Drnolšek

 

V muzeju smo si ogledali razstavo izumov Nikole Tesla. Potem so se lahko sprehodili po različnih postajah s predstavitvami. Ogledali smo si tudi avtomobile, ki jih je vozil Tito. Bilo mi je všeč.

Nina Verdelj

 

Prvi del ogleda muzeja je bil zanimiv zaradi poskusov. Vodič nam je predstavil izume Nikole Tesle. V drugem delu ogleda pa smo si ogledali slavne Titove avtomobile.

Ana Zupančič

 


 

Najprej smo si ogledali nekaj Teslinih izumov povezanih z elektriko. Vsi njegovi izumi so mi bili zelo všeč. 

Žan Stiplošek

 

V torek smo si v Bistri ogledali starinske avtomobile, izume Nikole Tesle in njegove ugotovitve. Tak dan bi z veseljem ponovila, edino vožnja z avtobusom mi ni bila preveč všeč.

Jasna Kralj

 

Zelo zanimiva se mi je zdela tuljava na razstavi Teslinih izumov. V času samostojnih ogledov sem si ogledal avtomatski menjalnik avtomobilov. Všeč so mi bili tudi starinski avtomobili. 

Andraž Žvipelj

 

V muzeju mi je bila všeč predstavitev Nikole Tesla, saj nam je gospod pokazal zelo zanimive stroje, ki je je naredil izumitelj. Zanimivi so bili tudi stari avtomobili, saj so imeli zelo debela okenska stekla in so bili res lepo narejeni. Ostale stvari pa me niso ravno impresionirale. Dan v muzeju je bil kar zanimiv.

Maj Žura

 

V muzeju smo si ogledali izume in odkritja Nikole Tesle in Titove avtomobile. Bilo je zelo zanimivo preizkušati nove stvari, prav tako pa smo izvedeli veliko novega, kot npr. to, da je v Titovi zbirki 85 avtomobilov. Titovi avtomobili so bili zavarovani tudi na avtomobilskih oknih, saj so bila stekla debela 3 cm.

Franja Kos

 

V muzeju smo si ogledali razstavo o Nikoli Tesli, nato pa še razstavo starih prevoznih sredstev. Bilo je zelo zanimivo in poučno.

Vanesa Stanko

 

V Bistri smo si najprej ogledali predstavitev izumov, kjer je bilo zelo zanimivo in zabavno. Nato smo imeli prosto in smo si sami lahko ogledali različne razstave. Potem pa je prišel vodič, ki nas najprej odpeljal do starih avtomobilov, kjer je bilo zelo zanimivo. Ogledali smo si tudi stare stroje in podobno, vendar me to ni tako zanimalo.

Iza Zorenč

S sošolci in sosošolci smo se z avtobusom odpeljali na tehniški dan v Tehniški muzej Bistra. Zelo zanimivi so se mi zdeli poskusi in izumi Nikole Tesle. Všeč pa mi je bila tudi zbirka starih Titovih avtomobilov. Imel sem se zelo lepo.

Gal Gosak

 

Vtise učencev 8. c razreda je zbrala njihova razredničarka ga. Beatrika Jernejc.

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi