Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

OBISKALI SMO MOZIRSKI GAJ

Za sodelovanje v natečaju "Kar seješ, to žanješ", smo bili povabljeni tudi na zaključno prireditev v Mozirski gaj.
Čebelarska zveza Slovenije se še prav posebej zaveda pomena ohranjanja okolja. V Mozirskem gaju ima zasajen vrt medovitih rastlin, kjer smo si lahko obiskovalci ogledali rastline, ki čebelam nudijo bogato pašo. Poleg tega so v lanskem letu na ČZS JSSČ zasnovali projekt »Kar seješ, to žanješ«, v okviru katerega so v sodelovanju s srednjimi kmetijskimi šolami in KGZS, botri, ki so darovali sredstva za nakup semen medovite ajde, spodbujali setev medovite ajde. K sodelovanju so povabili tudi otroke stare od 9 do 12 let. Pripravili so natečaj »Kar seješ, to žanješ«, katerega namen je bil spodbuditi otroke k razmišljanju o pomenu narave, varovanju okolja, voda in čebel, ob tem pa so jih želeli seznaniti tudi s čebelarstvom in čebeljimi pridelki.

V počastitev dneva Zemlje in ob koncu natečaja »Kar seješ, to žanješ« so organizirali  dogodek v Mozirskem gaju. 24. aprila 2015 ob 14. uri so v sodelovanju s ČZ SA-ŠA, ČD J. G. Mozirje in EHD Mozirski gaj pripravili slovesno razglasitev zmagovalcev. Vsi, ki so sodelovali na natečaju, so prispevali svoje kreativne ideje, med njimi pa je strokovna komisija izbrala najizvirnejše, najbolj domiselne in najpristnejše likovne rešitve. Med našimi učenci je bilo izbrano likovno delo Eme Govednik Lesjak, za kar ji čestitamo. Na podlagi izbranih motivov je nastala igra spomin, zmagovalci natečaja pa so tako postali soustvarjalci te miselne igre.

Za nagrajence natečaja in za vse, ki smo se udeležili dogodka, so pripravili prav posebno presenečenje. Obiskal nas je namreč ribič Pepe in skupaj z njim smo zapeli, zaplesali in se veselili uspehov zmagovalcev natečaja »Kar seješ, to žanješ«. Poleg prijetnega druženja z ribičem Pepetom smo si lahko ogledali tudi razstavo čebelarske opreme, ki so jo postavili čebelarji ČZ SA-ŠA in ČD J. G. Mozirje, in razstavo najboljših  likovnih motivov v kapelici sv. Valentina. Prav tako pa smo si lahko ogledali celoten Mozirski gaj, kjer trenutno cveti ogromno pisanih tulipanov. Še posebno pa je učence pritegnil prebivalec Jurskega parka – dinozaver s svojim oglašanjem. Imeli smo se lepo in si pridobili tudi kakšno zanimivo idejo.

 

                                                                                    Pripravila Manja Drnolšek, POŠ Tabor

 

 

 

Oglejte si tudi