Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Petošolci v ŠOLI V NARAVI

V CŠOD Ajda v Libeličih na Koroškem so naravoslovne dejavnosti doživljali petošolci OŠ Vransko-Tabor od 7. 4. do 11. 4. 2014.
V AJDI

V ponedeljek, 7. 4. 2014, smo petošolci prišli v šolo, ne tako kot po navadi, ampak s kovčki. Ogromnimi kovčki! Pred POŠ Tabor nas je že čakal avtobus. Odpeljali smo se po vranske petošolce. Pot smo nadaljevali zelo govoreče.

Tako smo čez 2 uri prispeli pred dom Ajda blizu Avstrijske meje. Svoje ogromne kovčke smo pripeljale v sobo Levi devžej za 16 oseb -  za vse taborske in vranske punce. Ko smo kosili, se nam je pridružila še šola iz Veržeja. Izvedeli smo navodila dogajanj.

Čas je tekel zelo hitro. Že smo imeli večerjo. Bila je odlična.

Vsak večer je potekala t.i. večerna animacija različnih športov, npr. namizni tenis, nogomet, badminton,…

Napočil pa je čas, ko smo se vsak večer poooočasi odpravljali spat. Tisti, ki niso mogli spat, so se tiho pogovarjali. Jaz sem bila tako utrujena, da sem v hipu zaspala.

Ema Govednik Lesjak, 5. C

 

 

S KANUJEM PO DRAVI

V torek, 8. 4. 2014, smo si v nahrbtnik pripravili potrebne stvari za na pot do Drave. Med potjo nam je vodič Rajko govoril zanimivosti Libelič in narave. Pot je bila zanimiva, poučna in zabavna, saj smo si pripovedovali  vice in smešne stvari. Ko smo prispeli, smo postavili mize in klopi. Rajko nam je povedal, kako si na ognju spečeš hrenovko. Tako si je na velikem ognju vsak sam spekel slastno hrenovko. 

Po malici nas je gospod Rajko naučili obleči opremo za vožnjo s kanuji, nato  nas je razdelil v štiri skupine. Prva skupina se je peljala z rumenim kanujem, druga pa v rdečem. Za varnost je bilo dobro poskrbljeno. S kanuji smo veslali po Dravi proti toku, nato pa obrnili in pustili, da tok reke opravi svoje delo. Plovba je potekala počasi, kljub temu je bilo zelo lepo. Ko so se vse skupine spustile s kanuji, je nastopil čas kosila. Nato smo se še igrali in napočil je čas vrnitve v dom Ajda.

Ta dan mi je bil najbolj všeč in je bil izjemen, saj se je večina prvič peljala s kanujem.

Tanjuša Lukman, Natalija Jelen in Lucija Skok, 5. C

 

 

 

LOKOSTRELSTVO

Četrtek, 10 4. 2014,  se je tudi začel z jutranjo telovadbo. Reditelji so kot običajno odšli v jedilnico pripravit pribor za  zajtrk…

Nato smo pospravili sobe in začel se je pouk lokostrelstva. Razdelili smo se v dve skupini. Prva skupina je odšla streljat z lokom. Težko je  bilo zadeti rumeno tarčo, zelo težko! Kakšna puščica je poletela kar v travo. Medtem je druga skupina igrala odbojko ali košarko. Nato smo se zamenjali.

Po kosilu smo imeli prosto. Odšli smo v sobe ali na igrišče.

PLEZANJE

Sledil je pouk plezanja. Najprej smo se pripravili na plezanje, tako da smo si nadeli varovalni pas. Gospod učitelj je vsakemu pregledal varnosti pas. Odšli smo do plezalne stene. Plezali smo po sredinski plezalni steni, po rumenih klinih. Nekateri so priplezali do vrha, drugi pa ne. Začelo se je pospravljanje varovalne opreme.

ZAKLJUČNI  PLES

Po večerji  smo se pripravljali za večerni ples, zlasti punce. Vsi  smo se oblekli v najboljša oblačila in  odšli v jedilnico na ples ... Večer se je končal s postavljanjem miz v jedilnici v prvotno stanje.

Nato smo odšli v sobe in se pripravili za spanje. Poklical sem domov in povedal: »Jutri pridem domov!« Gospod Branko je prišel po telefone, ugasnil luč in tako smo zaspali.

Damjan Lesjak in Benjamin Djuranović,  5. c

Oglejte si tudi