Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

NA DRŽAVNO TEKMOVANJE S KAR TREMI EKIPAMI

Komaj smo zaključili zelo uspešno leto 2014 v društvu, že so se pričele prve priprave na gasilski kviz.

Člani mladinskega sveta GZ Slovenije so se namreč na svoji seji odločili, da prestavijo tekmovanja v kvizu na zimske mesece, in sicer na januar, februar in marec. Tako smo bili v društvu primorani začeti delati že v začetku leta po svojih najboljših močeh in zopet pripravljati mlade na to zvrst  tekmovanja. Same priprave z ekipami so se pričele v začetku februarja in tako smo prvo tekmovanje imeli v GPO Tabor v ponedeljek, 23. 2. Sledilo je drugo tekmovanje konec meseca februarja (28. 2.) na Polzeli, kjer so se med sabo pomerile ekipe na nivoju GZ Žalec. Rezultati so bili izvrstni:

 

Pionirke: Pia, Jasna in Vesna (mentorica: Mija):                   2. mesto 

Mladinke: Lara, Laura in Amadeja (mentorica: Sanja):         6. mesto 

Mladinci: Urh, Alja in Tajda (mentorica: Martina):                 1. mesto

Pripravnice: Tea, Ana in Klavdija (mentor: Miha F.):             1. mesto

 

Razen mladink, ki so imele malo smole, so se vse ostale naše ekipe uvrstile na tekmovanje Savinjsko-Šaleške regije, ki je potekalo 14. marca v prostorih Osnovne šole Braslovče. Tisti dan je bila prisotna ogromna trema skoraj pri vseh tekmovalcih. Ekipa pionirk je bila prvič na takšnem velikem tekmovanju, zato jih je morala Mija kar malo bodriti in spodbujati. Ekipi mladincev, ki so bili preteklo leto državni prvaki, prav tako ni bilo enostavno, saj so se morali izkazati, da bi upravičili ta naslov. Na ekipi pripravnic pa je bil velik pritisk, ker se jim je prejšnje leto zelo ponesrečil nastop na regijskem tekmovanju, tako da se niso uvrstile na državnega. Zanje je to zadnje tekmovalno leto in zato so se želele še posebej izkazati. Postavljen cilj jim je tudi uspelo doseči. A ne le ekipi pripravnic, tudi mladinci so osvojili 1. mesto. Piko na i pa so dale pionirke z izvrstnim 2. mestom.

To pomeni, da so se na letošnje DRŽAVNO tekmovanje v kvizu uvrstile kar TRI EKIPE iz PGD KAPLA - PONDOR. Veselje je bilo nepopisno, sploh pri najmlajših, kajti ti otroci še nikoli niso bili na državnem tekmovanju v kvizu.

Takšno veselje in dobri rezultati pa ne pridejo kar tako. Zanje se je potrebno zelo truditi, hoditi skoraj vsak dan na vaje v gasilski dom in tam vaditi praktični del, doma pa se tudi učiti.

Sedaj potekajo priprave na državno tekmovanje, ki bo 28. marca v Kranju. Vabljeni, da se nam pridružite na tem tekmovanju, da podprete mlade gasilce in gasilke, ki ponesejo ime našega kraja po celotni Sloveniji.

 

NA POMOČ!                                                                                                        

Martina Pustoslemšek

Oglejte si tudi