Logo MojaObčina.si

Tabor

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
7°C
-4°C
1601

Kapla ima ponovno državne podprvakinje!

Leto je spet naokoli in v našem gasilskem društvu smo tudi letos maja začeli s pripravami na gasilsko orientacijo. Tekmovanje v Gasilski zvezi Žalec je potekalo 17. junija 2016 v Taboru. Že takrat nam je postalo jasno, da smo resni konkurenti za najvišja mesta. Vseh pet ekip se je okitilo s kolajnami in pot nas je vse vodila na regijsko tekmovanje.

Regijsko tekmovanje je potekalo 3. septembra 2016 v Šaleški dolini, natančneje v Gaberkah in Škalah. V naši ekipi je prišlo do zamenjave zaradi zdravstvenih težav, zato je Tjašo Stiplovšek zamenjala Laura Jelen, ki nam je na pomoč prišla iz PGD Ločica pri Vranskem. Naši dosežki so bili sledeči: pionirke (Karla, Jasna, Pia, mentor Urban) so dosegle 4. mesto, pionirji (Julijan, Matevž, Jakob, mentor Matej) so dosegli 5. mesto, mladinke (Vesna, Amadeja, Alja, mentorica Jana) so bile 9., mladinci (Lucijan, Urh, Blaž, mentorici Martina in Mojca) so bili 2., gasilke pripravnice (Laura, Nika, Tajda, mentor Simon) pa smo osvojile 1. mesto. Na državno tekmovanje so se uvrstile ekipe, ki so dosegle 1. in 2. mesto.   
             

V soboto, 17. septembra 2016, je potekalo državno tekmovanje v gasilski orientaciji na Golteh. Naš dan se je začel že zelo zgodaj, saj smo se ob 6.30 odpravile na pot. Vreme nam ni bilo kaj prida naklonjeno, ker je zjutraj deževalo, ampak to nas ni vrglo iz tira. Na Golteh, ob vznožju nihalke, smo napeto pričakovale začetek tekmovanja in ob  8.15 smo bile na vrsti za izvajanje naloge postavitev orodja. To je bila prva naloga izmed šestih, ki smo jih morale opraviti. Ostalih pet nalog je bilo razporejenih po progi. Postavitev orodja smo naredile v kar 16,50 sekundah, izkazalo se je, da je to bil najboljši rezultat, tako med gasilkami pripravnicami kot tudi med gasilci pripravniki. Tako, led je bil prebit. Nato nas ja čakala vožnja z gondolo do hotela na Golteh, kjer je potekal preostanek tekmovanja. Že ko smo se peljali proti vrhu, smo videli veliko belo gmoto, ki se ni in ni hotela razkaditi. Na vrhu je bila zelo gosta megla in tudi temperatura je bila občutno nižja kot v dolini. Sledilo je ogrevanje in razgibavanje, da ne bi prišlo do kakšnih poškodb. Ob 9.16 smo bile na vrsti za start. Odpravile smo se na progo in se potrudile po svojih najboljših močeh. Na progi je bila megla še gostejša, zato je bilo tudi orientiranje veliko težje kot pa na vseh prejšnjih tekmah, kjer smo imeli lepo vreme. Ker je bil teren razmočen, je prišlo do nekaj padcev, ampak na srečo do večjih poškodb ni prišlo. Po prihodu na cilj nas je čakalo zgodnje kosilo. Nato pa čakanje na konec tekmovanja in razglasitev rezultatov.

Tudi naši mladinci so bili na državnem tekmovanju. A kljub dobri pripravljenosti, jim sreča ni bila naklonjena. Na progo so se podali prvi, zgrešili eno točko, na to niso bili opozorjeni in zaradi zgrešene točke dobili 200 kazenskih točk. Te razlike na tako velikem tekmovanju, kjer je konkurenca zelo močna, ni mogoče nadoknaditi. Kljub temu pa jim je potrebno čestitati, saj so letos prvo leto tekmovali v orientaciji in prišli so na državno tekmovanje. To pa ni mačji kašelj in le redkim ekipam v državi to uspe. Verjamemo pa, da bo tudi njim v prihodnosti naklonjena sreča, saj imajo še dovolj časa.

Torej, dosegle smo odlično 2. mesto in s tem ubranile lanski naslov DRŽAVNIH PODPRVAKINJ. Razglasitev rezultatov letos ni bila tako razburljiva kot prejšnja leta, saj smo lahko rezultate sproti spremljali na velikem ekranu. A kljub temu pa je bilo še lepše, saj nam je medalje in pokal izročil član našega društva, predsednik Mladinske komisije GZ  Žalec Milan Pustoslemšek.

Že tako prečudovit dan je postal še lepši ob prihodu v naš gasilski dom. Tam so nam pripravili sprejem. Pred gasilskim domom so nas pričakali naši podporniki in navijači, vsi tisti, ki so nam prej zaželeli srečo in nestrpno pričakovali razplet tekmovanja, tako kot mi. Skupaj smo nazdravili na pokal s penino in torto.

Rade bi se zahvalile našemu mentorju Simonu, ki nas je skozi vse priprave spodbujal in bodril k čim boljšim rezultatom. Tudi v trenutkih, ko ni kazalo najbolje, ni obupal nad nami.

Najina zahvala gre tudi Lauri, ki nama je kljub svojim obveznostim priskočila na pomoč in pomagala doseči ta izreden rezultat.

Hvala vsem, ki ste nam stali ob strani. Tistim, ki ste kljub slabemu vremenu prišli na Golte in nas pričakali na cilju, ter vsem tistim, ki ste nas od doma spremljali v mislih.

 

Na pomoč!
PGD Kapla - Pondor

Nika Šram in Tajda Remic

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!