Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

POHOD PO LEVSTIKOVI POTI OD LITIJE DO ČATEŽA - ZBIRANJE PRIJAV

Člani DPM Tabor smo se odločili, da bomo letošnjo Martinovo soboto preživeli nekoliko drugače. Ne bomo odšli na tradicionalno Martinovanje, ampak bomo dan preživeli v športnem duhu pod geslom GREMO SKUPAJ… S HOJO ZA ZDRAVJE SPOZNAVAT SLOVENSKO DEDIŠČINO!

 V soboto, 12. novembra 2016 se odpravljamo na 30. mednarodni pohod po Levstikovi poti, ki poteka od Litije do Čateža. Ker že nekaj časa opažamo, da se društva v naši občini premalo povezujejo med seboj, smo se mladi odločili, da vas podrezamo, da se nam pridružite!

Odhod: sobota, 12. november 2016 ob 7.30 uri izpred Doma krajanov Tabor

Prihod: ob 16.00 odhod iz Čateža, predviden prihod v Tabor ob 17. uri

Program pohoda: Pot se pričenja v Litiji, kjer do 9.00 ure poteka registracija, nato pa nas pelje mimo Šmartnega pri Litiji, Slatne, Jelše, Liberge do Preske, kjer se pot razcepi na dva dela: na južno in na severno pot.  Mi bomo ubrali južno pot, ki nas bo vodila čez Ježni vrh, Vinji vrh, Poljane, Gradišče pri Primskovem, Sevno, Zagrič, Razbore do Čateža. Skupna dolžina poti je 22 km, zato se priporoča ustrezna fizična pripravljenost. Ob 13. 00 uri se pričenja na vaškem trgu na Čatežu osrednja prireditev Razhodnja. Zaželeno je, da imate malico s seboj, se bomo pa tekom pohoda ustavili pri kakšni kmetiji, kjer boste lahko kupili kakšne domače dobrote.

V ceno je vključeno: cena bo odvisna od števila prijavljenih udeležencev, vsekakor pa ne bo presegala 20 EUR (cilj je zapolniti minibus). V ceno je vključena prijavnina, zemljevid poti, dnevnik Levstikove poti, revija Levstikova pot in avtobusni prevoz do tja in nazaj.

Več o prireditvi si lahko preberete na spletni strani: http://levstik.si/?page_id=4

Predprijave sprejemamo do četrtka, 3. novembra 2016, po elektronski pošti na naslov maja.sirse@zspm.si ali na tel. 030 919 638.
 
Vabljeni!

Maja Sirše,
Predstavnica Zveze slovenske podeželske mladine za celjsko regijo

Oglejte si tudi