Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Dobro vedno premaga zlo

Letošnja vročica božične čarobnosti se je prikradla potiho, sramežljivo, brez pravega zimskega udara, ki smo ga bili priča nekaj zadnjih let. Komaj smo zaključili gobarsko sezono in pobrali kostanj, že nas pri marsikateri taborski kmetiji para nad gorečimi kotli popelje v nostalgijo kmečkih kolin. Tudi Miklavž je že odprl svoje dobro srce, parkeljnov pa niti ni bilo veliko zaznati.

 

Mar je že dobro premagalo zlo?

 

Morda res, saj še nikoli ni bilo toliko dobrodelnosti ljudi kot je je v sedanjih časih, ki jih označujemo za kar težke. Vendar za dobrodelnost ni dovolj samo materialna pomoč, dobrodelnost mora izražati tudi srčno toplino, ki jo je marsikdo bolj potreben kakor kruha. In prav čas okrog božiča je najprimernejši, da to srčno toplino delimo naokoli. Kolikor je delimo, toliko je dobimo.

 

Spoštovane občanke in občani, dragi prebivalci naše lokalne skupnosti. Vsem skupaj iskreno želim, da ste v teh prazničnih časih in v prihodnosti deležni čim več toplih občutkov, ki vam bodo dali spodbudo za pozitivno razmišljanje in vero v prihodnost. Te nam ne bo podaril nihče, če si je ne bomo želeli dovolj in verjeli vanjo. Najslabša izbira je malodušje, da se ne da nič spremeniti. Tega si ne smemo priznati.

 

Zdravja in sreče, ki pa jo je potrebno poiskati tudi v drobnih stvareh, vam želi župan Vilko Jazbinšek.

Oglejte si tudi