Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

PREPOVED UPORABE PITNE VODE ZA ZALIVANJE

Hiter in dolgotrajen porast temperatur je povzročil močno povečano porabo pitne vode. V pretežni meri prodnata tla in presušena zemlja povzročata okvare na vodovodnem omrežju ter otežujeta njihovo odkritje oziroma odpravo.

Glede na to, da se je poletje šele začelo ter se bo izdatnost vodnih virov dodatno znižala, smo se odločili, da uporabnike pitne vode obvestimo, da je na območju občin Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko in Žalec, prepovedana uporaba pitne vode za zalivanje vrtov, nasadov in zelenic, polnjenje bazenov, polivanje cestišč in poti ter polnjenje gasilskih cistern brez vnaprejšnjega soglasja upravljavca vodovoda.

Obvestilo je bilo 30. junija objavljeno na naši spletni strani in Radiu Celje ter natisnjeno na hrbtni strani položnic za obračun komunalnih storitev za mesec junij.

Uporabnike smo zaprosili, da na številki 03 713 60 00 ali 031 30 80 80 javijo vsak opažen nekontroliran iztok vode ter jih obvestili, da bo preklic prepovedi objavljen na naši spletni strani in Radiu Celje.

Iztok Pusovnik

Oglejte si tudi