Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Državni prostorski načrt za prenosni plinovod M9 Kidričevo–Vodice

Kot smo najavili v pretekli številki Novic izpod Krvavice do 9. 4. 2015 poteka javna razgrnitev študije variant, strokovnih podlag in okoljskega poročila za Državni prostorski načrt za prenosni plinovod M9 Kidričevo–Vodice.

Predlog najustreznejše variante je dolžine približno 117,3 km in poteka čez 19 občin: Kidričevo, Majšperk, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vojnik, Mestno občino Celje, Žalec, Polzela, Prebold, Braslovče, Tabor, Vransko, Kamnik, Lukovica, Domžale, Mengeš, Komenda, Vodice.

Najustreznejša varianta, ki se preko občine Tabor združi z infrastrukturnim koridorjem (avtocesta, prenosna plinovoda M2 in M2/1) in poteka z njima vse do Ločice pri Vranskem, je za nas še najbolj sprejemljiva.

Pozorni moramo biti tudi na drugo varianto, ki preči občino Tabor od Kaple do Črnega Vrha, ki je za občino in posamezne lastnike na tej trasi že samo z okoljskega vidika sporna.

Do 9. 4. 2015, ko bo javna razgrnitev zaključena, lahko izkoristite možnost, da izrazite svoje mnenje oz. pripombe, podate predloge, s tem da na občini izpolnite obrazce »PRIPOMBA/PREDLOG K ŠTUDIJI VARIANT in OKOLJSKEMU POROČILU za prenosni plinovod M9 Kidričevo–Vodice«.

 

Lilijana Štor Krebs

Oglejte si tudi