Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Vabljeni na festival čebelarske pesmi ˝POD ZVEZDAMI˝

Festival  čebelarske pesmi smo si v letošnjem letu zamislili na malo drugačen način izvedbe in sicer na prostem ˝pod milim nebom˝.
Petje in čebelarjenje sta del slovenske kulturne dediščine. Skušamo ohranjati to tradicijo in nadaljevati že s 5 festivalom čebelarske pesmi, tokrat pred čebelarskim centrom Slovenije v idiličnem okolju, na prostem.
Čebelarska zveza Slovenije se je odločila za organizacijo  že 5. Festivala čebelarske pesmi na predlog oz. željo mnogih pevcev, da izvedemo festival na prostem. Na ta način želimo pevsko zborovsko petje ohranjati in spodbujati k izvajanju nedvomno številčnih in malo znanih pesmi s čebelarsko vsebino, skladatelje pa k pisanju novih.
Letošnji Festival čebelarske pesmi bo potekal v petek, 03. septembra 2021 s pričetkom ob 18.00 uri pred čebelarskim centrom na Brdu pri Lukovici. Podroben program festivala bomo objavili po prejemu prijav pevskih zborov k sodelovanju.

Festival čebelarske pesmi bomo obogatili tudi z medeno kulinariko, kjer bomo pripravili ˝palačinko velikanko˝ in jo posladkali z medom.

Vljudno Vas vabimo, da prisluhnete pevcem, ki prihajajo iz različnih koncev Slovenije in so pripravili raznolik repertoar pesmi.
 
Veselimo se srečanja in druženja z vami.

avtor: Barbara Dimc, tajnica Čebelarske zveze Slovenije

Oglejte si tudi