Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

O TEM IN ONEM Z ZVEZDANO MLAKAR

V sredo, 15. novembra, je avlo Doma II. Slovenskega tabora Žalec prežela energija, ki jo je med 120 prisotnih podelila gostja večera Zvezdana Mlakar. Prišla je na povabilo Medobčinske splošne knjižnice Žalec. O tem in onem se je z njo pogovarjala Jolanda Železnik, direktorica knjižnice.

 

Zvezdana Mlakar govori o temah, o katerih nekateri niti razmišljati ne upajo. Gradi mostove čez reke, da tistim, ki ji zaupajo ni treba stopiti v hladno vodo. Ruši predsodke in mite ter poudarja, da je najprej treba vzljubiti sebe, šele potem smemo pričakovati ljubezen drugih. Bodi ti sprememba, ki si jo želiš, je njen slogan, ki ga povsod deli med svoje poslušalce. S svojo neposrednostjo in preprostostjo navdušuje vedno več ljudi. Vse pogosteje se med publiko pojavljajo tudi moški.

Obiskovalcem je ponudila možnost, da jo vprašajo, kar želijo. Največ vprašanj se je nanašalo na njeno zelo gledano oddajo Zvezdana, v kateri se pogovarja z izjemno zanimivimi gosti.

Rada širi nauk: verjemite in videli boste. Pravi, da napredka ne bi bilo, če ne bi znanstveniki naredili, kar verjamejo. Tako je tudi v vsakdanjem življenju. Zapleteno, a vendar preprosto. Če v nekaj močno verjameš, se to zgodi.

Zvezdana Mlakar živi, kar govori. Ne manjka ji poguma. Si upa, zna in zmore. Zagotovo je bilo eno njenih zelo pogumnih in tveganih dejanj selitev iz mesta na odročno, visoko ležečo kmetijo, kamor se v zimskih razmerah komaj pripelje. Kljub temu, da ima z njo veliko dela, je tam srečna s svojo družino.

Drama ni njena sopotnica le v službi, pač pa je bila njena pogosta spremljevalka tudi v življenju. Veliko je prestala, veliko izkusila, a se je ob vsem marsičesa naučila. Pravi, da se uči še danes. Njeni učitelji so ljudje, ki jih srečuje, njeni trije sinovi, situacije, ki jo preizkušajo ... Rada ima življenje, zato ga zajema z veliko žlico. Pravi, da je srečna. Tudi zato, ker se je odvadila obtoževati, kriviti in soditi.

Druženje so pričeli in končali z njej zelo ljubo skladbo Simply the best, ki ji vselej da energije in moči ter jo motivira.

Jolanda Železnik

Oglejte si tudi