Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Ivan Jelen: Tečem maraton življenja, spomini in dogodki (avtobiografsko delo)

Ob zaključku svoje politične poti je Ivan Jelen, med drugim tudi bivši poslanec v DZ in podžupan Občine Žalec, napisal knjigo, ki jo je izdal v samozaložbi.

Predgovor h knjigi sta napisala Janko Kos, župan Občine Žalec, in Jolanda Železnik, direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec. V 115-ih poglavjih je avtor opisal svojo življenjsko pot od zgodnjega otroštva, prek službovanja v Premogovniku Velenje in političnega udejstvovanja do krvodajalstva in planinarjenja.

Knjiga je izšla v butični nakladi, in sicer v 50-ih izvodih. Oblikoval jo je Jože Domjan, uredila jo je Jolanda Železnik, lektorirala pa Lea Felicijan.

Prijateljem, znancem in sorodnikom je knjigo predstavil v ponedeljek, 16. septembra 2019, v avli Doma II. Slovenskega tabora Žalec. Zbralo se je več kot 100 ljudi. Prišla sta tudi župan Občine Žalec Janko Kos in župan Občine Polzela Jože Kužnik.

V kulturnem programu, ki ga je povezovala Jolanda Železnik, je nastopil Moški pevski zbor Ponikva in citrarka Karmen Kos Zidar. Za posebno ganjenost na tudi sicer čustvenem dogodku je poskrbela žena Trezika, ki je ob pomoči sorodnice Lojzke ob zaključku prireditve zapela pesem Lepi stari časi.

Jolanda Železnik

Oglejte si tudi