Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Februarska pravljična urica v Občinski knjižnici Tabor

Mesec februar je zimski mesec, a nas že pozdravlja s pomladanskimi temperaturami. Čeprav nam ni postregel z zimo in snegom, se otroci prihajajočih zimskih počitnic ne veselijo nič manj.


Februar nam je namesto snega dneve popestril s pustnimi norčijami, nato s praznikom zaljubljenih – valentinovim, še prej pa z državnim praznikom – kulturnim dnevom, ki je tudi dela prost dan. Prešernov dan je praznik kulture, ki se najprej začne s srčno kulturo, kot je pozdrav, sprejemanje drugačnosti in spoštovanje sočloveka, ter se nadaljuje z branjem slovenske besede.


V torek, 20. februarja 2024, smo v Občinski knjižnici Tabor brali skupaj z otroki. Prebrali smo pravljico o Francetu Prešernu, našem največjem slovenskem pesniku. Pravljica je govorila o treh vilah, ki so Prešernu ob rojstvu napovedale usodo. Napovedale so mu, da bo zelo učen, uspešen, ljubljen, ljubeč in srečen ter da bo pisal srčne pesmi. Vse njihove napovedi so se uresničile, razen tiste, da bo srečen v življenju.


V želji, da bo knjiga naša stalna sopotnica v življenju, s pomočjo katere bomo krepili in negovali bralno kulturo, smo izdelali zanimivo knjižno kazalko.


Nataša Koren

Oglejte si tudi