Logo MojaObčina.si

Tabor

DANES
26°C
14°C
JUTRI
25°C
14°C

Finančna pomoč za odpravo zaraščanja na kmetijskih zemljiščih

Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja je objavlila razpis za pridobitev finančne pomoči za odpravo zaraščanja na kmetijskih zemljiščih. Namen ukrepa je odprava zaraščanja na kmetijskih zemljiščih v zaraščanju s ciljem ponovne vzpostavitve kmetijskih zemljišč, primernih za kmetijsko pridelavo. Predmet podpore je povračilo stroškov, nastalih pri izvedbi agromelioracijskih del za odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih v zaraščanju, ki so določeni v pavšalnem znesku.

Kmetijsko zemljišče v zaraščanju je zemljišče, ki je v prostorskem načrtu lokalne skupnosti po namenski rabi prostora opredeljeno kot kmetijsko zemljišče in je v skladu z Zakonom o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12, 90/12 – ZdZPVHVVR, 26/14, 32/15, 27/17 in 22/18) v evidenci dejanske rabe kmetijskih in gozdnih zemljišč vpisano kot 1410 – zemljišče v zaraščanju, 1500 – drevesa in grmičevje ali 2000 – gozd.

Upravičenec do finančne pomoči  je vsak nosilec kmetijskega gospodarstva, ki se ukvarja s primarno proizvodnjo kmetijskih proizvodov in izpolnjuje pogoje za pridobitev podpore.

Prijave so možne od 24. maja 2021 do zaprtja razpisa, ki ga na svoji spletni strani objavi MKG.

Povezava do pogojev za pridobitev finančne pomoči: https://www.gov.si/zbirke/storitve/odprava-zarascanja-na-kmetijskih-zeml...

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi