Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

OBČINA SVETI JURIJ V SLOVENSKIH GORICAH PREVZELA KVAČKAN GRB

Župan Peter Škrlec je prevzel kvačkan grb Občine Sv. Jurij v Slov. goricah, ki ga je v sklopu projekta Slovenija kvačka za občino skvačkala gospa Lilijana Dvoršak.
 
Okvirjen grb, ki meri več kot 1,2 x1,3 metra je gospa Dvoršak kvačkala več kot 80 ur in pri tem porabila okrog 2,3 kg preje. V projektu Slovenija kvačka je bilo nakvačkanih 212 grbov slovenskih občin, za kar je bilo porabljene 530 kg preje in opravljenih 21200 ur dela. Zaradi koronavirusa so se kvačkarice srečevale videokonferenčno, si izmenjale nasvete in ideje. Kvačkanje je povezalo Slovenijo, dalo podporo ročnim delom in lokalnim ustvarjalcem.
 
Župan Peter Škrlec se je domačinki Lilijani Dvoršak zahvalil za izjemno delo in pripravljenost pomagati ter sodelovati v omenjenem projektu. Grb Občine Sv. Jurij v Slov. goricah predstavlja Sv. Jurij, upodobljen na konju v boju z zmajem. Njegov atribut je sulica, ki ima na vrhu zastavo. Zastava plapola v desno stran grba, na njej je grozd z dvema trtnima listoma. Nad Sv. Jurijem v levi strani je simetrična zvezda s šestimi izbočenimi kraki. Grb nima zunanje obrobe in je rdeče barve.

Oglejte si tudi