Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

ŠPORT ŠPAS V JUROVSKEM DOLU

V soboto 11. maja 2013 je v Jurovskem Dolu potekala športna prireditev Šport špas – 6. dan druženja in gibanja vseh generacij.
V Jurovskem Dolu je prireditev potekala tretjič zapored in jo je organizirala OŠ in VVZ J. Hudalesa v sodelovanju z društvi in organizacijami v Sv. Juriju. Svetovni dan gibanja so  osnovnošolci in krajani obeležili z organizirano športno zabavo, pohodom, predstavitvijo posameznih društev. Letošnja tema zdravega načina življenja je uporaba medu v prehrani. Prireditve, ki je bila sicer za osnovnošolce obvezna kot športni dan,  se je kljub slabemu vremenu udeležilo 260 udeležencev.

Ob 8.30 uri so se udeleženci prireditve zbrali v  športnem parku v Jurovskem Dolu. Prijave na prireditev so vestno zbirale članice turističnega podmladka  šole pod vodstvom  Milene Kokol. Vsi udeleženci so ob prijavi prejeli pecivo iz medu, ki so ga spekle članice društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij. Prireditev je na svoj hudomušen način otvoril Jože Eder – Blaž, ki je prireditev tudi povezoval. Vse udeležence je nagovoril tudi župan občine Sv. Jurij  Peter Škrlec in ravnatelj OŠ J. Hudalesa Stanislav Senekovič. V svojem nagovoru sta poudarila pomen gibanja, zdrave prehrane in pomen vzpostavljanja  medčloveških odnosov, sodelovanja in druženja različnih generacij.

V  kulturnem programu so se predstavili učenci projekta Jurček raziskuje s točko Jurčkova čebelarna. Vsi učenci predmetne stopnje so zaplesali na koračnico. Po ogrevanju so se udeleženci podali na pohod. Starejša skupina se je udeležila pohoda po Jurovski poti. Skupino je vodil ravnatelj Stanislav Senekovič. Cilj pohoda je bil ogled čebelnjaka v Zg. Partinju, ki je last  g. Jožeta Škrleca.  Skupino mlajših učencev je  vodila učiteljica Martina Škrlec. Na poti so se ustavili pri domačem obrtniku, g. Janezu Fišerju, ki je pohodnikom na zanimiv način predstavil izdelke iz suhe robe.

Dogajanje so popestrile različne stojnice, kjer so se predstavili:

KO RK Sv. Jurij, meritve krvnega pritiska in srčnega utripa sta izvajala člana Jure Breznik in Tadej Gajser.

Reševalna služba ZD Lenart  je predstavila, kako se obveže rana in kako se najhitreje nudi prva pomoč.

Turistični pomladek OŠ J. Hudalesa je pod vodstvom mentorice ge. Milene Kokol  predstavil turistično stojnico Jurčkova čebelarna, izdelke in spominke iz medu. Udeleženci šport-špasa so ob medenem kolesu sreče prejeli priložnostna darila.

PGD Sv. Jurij  je pod vodstvom predsednika Gregorja Nudla poskrbel za šotor pod katerim so se po napornem pohodu lahko pohodniki odpočili in pomalicali.

Čebelarski krožek je pod vodstvom učiteljice Majde Kolarič pripravil razstavo o pomenu čebelarstva za prihodnost človeštva.

Športno društvo Sv Jurij  je odstopili prostore in igrišča športnega parka.

Čebelarsko društvo Sv. Jurij  je pomagal pri vsebinski izvedbi in prikazu čebelnjakov.

Diplome je prispeval organizator vseslovenske akcije Šport- špas MEDIA ŠPORT. Praktična darila so kot donatorji prispevali: Občina Sv. Jurij,  trgovina Agrolist iz Sv. Jurija in učenka Nina Terbuc, ki je naslikala pokrajino Jurovskega Dola. Umetniško sliko smo podelili najštevilčnejši družini, to je bila osem članska družina Murko-Komperšak. Diplomo in darilo za najmlajšega  udeleženca  je prejel Tobijan Škamlec star še ne dve leti . Najstarejša udeleženka prireditve je bila 60-letna Anka Satler. 

Hvala vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali, da je tretja prireditev Šport – špas tako dobro uspela.  

Zapisala: koordinatorica  projekta  Cvetka Škrlec

Oglejte si tudi