Razpisni pogoji:
1. Ocenjuje se samo prleška tünka in meso iz zaseke.
2. Vsak prijavitelj lahko prijavi le en kos mesa z zaseko (v razmerju 70:30 ali 60:40).
3. Za certificirane proizvajalce se zahteva izdelava po recepturi, ki je določena v proizvodni specifikaciji »Prleška tünka« (dostopen pri objavitelju razpisa).
4. Na razpis se lahko prijavijo vsi proizvajalci prleške tünke in mesa iz zaseke, ne glede na to, ali so registrirani za prodajo izdelka ali ne. Na ocenjevanju lahko sodelujejo samo proizvajalci iz zaščitenega območja.
5. Dostava izdelka za ocenjevanje: v četrtek 25. septembra 2025, med 8.00 in 9.00 uro,v Zavodu Marianum Veržej, Puščenjakova ulica 1, 9241 Veržej.
6. Predhodna prijava je obvezna. Sprejemamo jih v Društvu za promocijo in zaščito prleških dobrot, Križevci pri Ljutomeru 11C, 9242 Križevci pri Ljutomeru ali na e-naslov maja.skrinjar@kgzs-ms.si oz. na telefonsko številko 051/420-748 (Maja Škrinjar). Ob prijavi posredujete osnovne kontaktne podatke (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon). Rok prijave je 24. september 2025.
7. Izdelke bo ocenila strokovna komisija na podlagi predpisov senzoričnega ocenjevanja za pridobitev označbe »Prleška tünka« v četrtek 25. septembra 2025, ob 9.30 uri.
8. Nagrade in priznanja prejmejo prvi trije najvišje ocenjeni izdelki, potrdila o sodelovanju pa vsi sodelujoči proizvajalci. Rezultati bodo predstavljeni v sklopu osrednje prireditve na Miholovem sejmu v Veržeju, v nedeljo, 28. septembra 2025, ob 12. uri.
9. Informacije: Maja Škrinjar, 051/420-748, e-naslov: maja.skrinjar@kgzs-ms.si.


