DANES
26°C
10°C
JUTRI
22°C
16°C
Oceni objavo

Domišljijsko potovanje v Trničah

V četrtek, 22. 3. 2012, se je v Trničah v gasilskem domu odvila prav posebna prireditev – DOMIŠLJIJSKO POTOVANJE, ki je bila namenjena občanom občine Starše ob prihodu pomladi in materinskem dnevu. V programu so nastopili prav vsi učenci POŠ Marjeta, ki so prikupno deklamirali, peli, igrali in plesali. Z njimi so vadile razredničarke in učitelji OPB-ja.

Vodji prireditve, učiteljici Maja Žnidarič in Janja Snežič, sta v uvodnih mislih med drugim poudarili pomen družine kot celote, v kateri pa ima še vedno zelo vidno mesto mama. Po pozdravnih besedah ravnatelja Franca Kekca sta mikrofona prevzela učenca Monja Pignar in Gašper Onič, ki sta izdala pomen naslova prireditve – potovanje z »domišljijčki« štirih starostnih obdobij, ki jih v razredih pridno vodijo mame »domišljijke«, popoldne v času OPB-ja pa se jim pridruži še ata »domišljijček«.

Program je bil zelo pester in  tudi vsebinsko  aktualen, saj je igra učencev iz četrte domišljijske sobe  govorila o pobiranju smeti in skrbi za naravo ter je kar napovedovala sobotno vseslovensko čistilno akcijo. Da je bilo vzdušje »ta pravo«, so poskrbeli trije harmonikarji.

1/4

Tudi tretješolci so se izkazali

Prvošolci in deklamacije o mamah

Drugošolci nastopajo za mame in očete

Učenci OPB so poleg deklamiranja tudi peli

In kaj reči ob koncu? Iskrene čestitke vsem nastopajočim in njihovim mentorjem – še posebej omenjenima vodjema –  k spet malo drugačni marčevski prireditvi!

Oglejte si tudi