Logo MojaObčina.si

Sodražica

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
0°C
-9°C
1680

Opozorilo

Včerajšnji močan veter je tudi v naši občini povzročil nekaj težav - hvala bogu ne hujših.

Delno je bil razkrit gospodarski objekt v Sodražici, v manjši meri pa je bilo tudi nekaj poškodb stanovanjskih stavb in drugih objektov.

Še največ škode je veter povzročil na drevju, kar je povzročilo na državnih in občinskih cestah začasno neprevoznost. Povečini so posledice podrtega drevja na cestah odpravljene, saj so ekipe cestnega podjetja in Komunale Ribnica d.o.o. s pomočjo gasilcev in domačinov že od jutra na terenu in odstranjujejo podrto drevje.

Nekaj težav je veter povzročil na elektro omrežju, tako je v jutranjih urah del občine ostal brez elektrike; vendar je do sedaj Elektro Ljubljana d.d., Nadzorništvo Sodražica že po večini odpravilo težave in zagotovilo normalno oskrbo z električno energijo.

Občina Sodražica opozarja, da je zadrževanje pod poškodovanimi drevesi, zlasti v gozdovih, izredno nevarno, zato ga odsvetujemo.

Občina Sodražica ob tem ponovno svetuje, da se le v nujnih primerih se obrnite na tel. št. 112 oz. za zagotovitev pomoči na Občinski štab CZ (tajništvo občine na tel. 01 83 66 075 oz. obcina@sodrazica.si). Za popravila manjših poškodb na stavbah pa se obrnite neposredno na ustrezno usposobljene izvajalce.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!