Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Neurje s točo v Občini Sodražica

Včeraj popoldne je tudi našo občino zajelo neurje s točo, kar do sedaj pri nas nismo poznali. Občina Sodražica je na podlagi napovedi s strani ARSO takoj po začetku neurja dvignila pripravljenost vodstva občinskega štaba CZ Občine Sodražica ter aktivirala občinskega gasilskega poveljnika. Po klicih občanov za pomoč pa je bilo s Centra za obveščanje aktivirano PGD Sodražica, ki je posredovalo v nekaj primerih ter nudilo pomoč s ponjavami.  Na srečo neurje ni bilo dolgotrajno in tako intenzivno kot je kazalo sprva, zato tudi škoda ni bila obsežnejša. Vendarle sta resneje poškodovani kritini najmanj dveh stanovanjskih objektov ter prav tako dveh gospodarskih oz. poslovnih, predvsem pa je nastala škoda na avtomobilih in vrtninah ter drevju.

Danes zjutraj se je pri županu sestal v ožji sestavi občinski štab CZ Sodražica ter analiziral dogajanje in povzročeno škodo. Po podaji končne ocene se bodo sprejemale nadaljnje odločitve, vendar ocenjujemo, da bo večino škode sanirane z uveljavljanjem civilnih oblik poplačil iz naslova zavarovanj. Izjemoma bodo sprejete tudi druge posebne oblike pomoči s strani občine oz. države. Ugotovljeno je bilo tudi, da resnejše škode na občinski javni infrastrukturi ni nastalo.

Občane obveščamo, da določene zavarovalnice predvidevajo v teh dneh tudi vzpostavitev mobilnih enot za uveljavljanje škode na avtomobilih. Zato predlagamo, da se zainteresirani obrnejo glede tega neposredno na zavarovalnice same.

Za druge informacije naj se obrnejo na pristojne službe, lahko tudi občino (civilna zaščita in nesreče: Blaž Kovačič, blaz.kovacic@sodrazica.si; občinsko gasilsko poveljstvo: Vinko Čampa, vinko.campa@sodrazica.si).

Oglejte si tudi