Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

KONSTITUTIVNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE SODRAŽICA

Župan Občine Sodražica je skladno s Poslovnikom Občinskega sveta za 6. 12. 2018 sklical 1. redno sejo Občinskega sveta v mandatu 2018 - 2022. Ob prisotnosti predsednice Občinske volilne komisije, Maruše Pakiž Arko, ki je podala poročilo o izidu volitev, so bili potrjeni mandati izvoljenih svetnikov in ugotovitev o izvolitvi župana. Skladno s Poslovnikom Občinskega sveta so bili nato imenovani tudi Komisija za mandatna vprašanje, volitve in imenovanja in druga stalna delovna telesa Občinskega sveta ter Nadzorni odbor Občine Sodražica.

V Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so bili tako imenovani Zvonko Janež, kot predsednik, ter Andrej Pogorelc in Evgen Zajc kot člana.

Sicer pa si bili imenovani v Odbor za finance, gospodarstvo in kmetijstvo Karmen Kordiš, kot predsednica, ter Andrej Pogorelc in Branko Arko kot člana; v Odbor za komunalne zadeve in prostorsko planiranje Franc Krže kot predsednik ter Borut Troha in Evgen Zajc kot člana; v Odbor za družbene dejavnosti Evgen Zajc kot predsednik ter Zdenka Lušin in Ernest Pirnat kot člana; v Statutarno pravno komisijo Branko Arko kot predsednik ter Zdenka Lušin in Zvonko Janež kot člana. V Nadzorni odbor so bili imenovani naslednji člani: Jože Drobnič, Frančiška Ambrožič in Hinko Klun.

Župan se je v svojem nagovoru zahvalil za konstruktivno sodelovanje vsem dosedanjim svetnikom, tudi Antonu Mateliču, Jožetu Kosu in Mihi Veselu, ki se niso odločili za ponovno kandidaturo. Ob tem je izrazil upanje, da bo delo Občinskega sveta tudi v tem mandatu konstruktivno ter izpostavil odgovornost svetnikov, da delajo v dobro celotne skupnosti. Priporočil je, da vsi skupaj najprej razmišljamo kot Šedržani in Šedržanke in šele potem skozi druge oči (politične ipd.).

Oglejte si tudi