Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
20°C
JUTRI
35°C
20°C
Oceni objavo

BOLJŠA POVEZANOST SODRAŽICE S SVETOM

Po večletnih prizadevanjih se s 1. julijem krepi avtobusna povezava med Ribnico in Sodražico oz. Loškim Potokom. Z zdajšnjih dveh oz. treh linij bo vzpostavljenih kar osem (med počitnicami) oz. deset avtobusnih linij (čez leto) med Ribnico skozi Sodražico do Loškega Potoka in nazaj, kar bo pomembno izboljšalo ponudbo javnega avtobusnega prometa v naši občini.

Kot so sporočili iz Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa d.o.o. (DUJPP) se bo bistveno boljša dostopnost do javnega avtobusnega prevoza realizirala v okviru podelitve novih koncesij za izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov na območju Republike Slovenije. Razpis je izvedlo Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, ki je tudi ustanovilo DUJPP. Naloga DUJPP bo tudi spremljanje in ocenjevanje učinkov novih avtobusnih linij ter prilagajanje ukrepov glede na izkušnje in potrebe potnikov.

V upanju, da nam bo uspelo upravičiti in ohraniti nove linije avtobusnega prometa objavljamo vozni red, ki smo ga prejeli iz DUJPP, tudi na spletni strani Občine Sodražica.

Oglejte si tudi