Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

5. REDNA SEJA OBČINSKEGA SVETA

13. junija je bila 5. redna seja Občinskega sveta v tem mandatu. Svetniki so obravnavali 11 točk dnevnega reda, med gosti pa so bili tokrat: Jože Drobnič, predsednik Nadzornega odbora Občine Sodražica, ki je predstavil poročilo o nadzoru poslovanja občine v letu 2018, Dušan Justin, predstavnik Hydrovoda Kočevje d.o.o., ki je podal poročilo o poslovanju Hydrovoda v preteklem letu, ter Bojan Trdan, direktor Komunale Ribnica d.o.o., ki je predstavil poročilo o poslovanju Komunale v letu 2018.

Jože Drobnič je podal ugotovitev, da pri nadzoru poslovanja Občine ni bilo zaznanih bistvenih nepravilnosti ter da je Občina poslovala gospodarno. Župan Blaž Milavec je svetnike seznanil tudi s poročilom notranjega revizorja, ki je tokrat opravil revizijo Načrta razvojnih programov in ob tem izdal pozitivno mnenje, hkrati pa podal nekaj priporočil, predvsem iz računovodskega stališča.

Svetniki so po obravnavi zapisnika 4. redne seje in podanih poročilih še v drugo obravnavali in tokrat tudi sprejeli Odlok o turistični taksi v Občini Sodražica. Po razpravi v 1. obravnavi in glede na to, da s strani javnosti ni bilo podanih pripomb na vsebino odloka, je bila tokrat predlagana višina turistične takse 0,80 EUR, kar skupaj s promocijsko takso znaša 1 EUR na nočitev (v 1. obravnavi 1,50 EUR / nočitev). Svetniki so predlog podprli.

Na predlog Mandatne komisije so svetniki imenovali Komisijo za spremembo Odloka o istovetnostnih simbolih občine, ki jo tako sestavljajo: Andrej Kos, kot predstavnik zainteresirane javnosti, ter dva člana občinskega sveta: Andrej Pogorelc in Ernest Pirnat.

Svetniki so podali soglasje k odprtju 10. oddelka vrtca pri OŠ dr. Ivana Prijatelja Sodražica, saj je je na razpis za vpis v vrtec v naslednjem šolskem letu, ki ga je objavila šola, prispelo več vlog kot je prostih mest vrtcu. Glede na to, da so prostorske kapacitete vrtca popolnoma zasedene, bo za potrebe enega oddelka začasno preurejen razred v pritličju šole. Sprejel bo 22 otrok najstarejše starostne skupine.

Svetniki so obravnavali še premoženjsko pravne zadeve, in sicer prispele vloge občanov. Obravnavali so tudi problematiko zveri na našem območju in se strinjali, da se ponovno, kot že v letih 2015 ter 2017, na vlado pošlje zahteve, s katerimi naj bi se zmanjšalo število divjih zveri, kar bi omogočilo bolj sprejemljivo sobivanje z velikimi zvermi na našem območju.

Oglejte si tudi