Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Napredovanje del na projektu "Oskrba s pitno vodo Sodražica - Ribnica - Kočevje"

V občinah Sodražica, Ribnica in Kočevje se po predvideni dinamiki nadaljujejo dela na projektu oskrbe s pitno vodo SORIKO, ki ga poleg občin sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

V občini Sodražica so se že letos izvedla gradbena in instalacijska dela na vodovodu ulica Na Pesek - čistilna naprava Sodražica ter se zaključila na vodohranu Globel (Sedlo). Na odseku vodovoda med čistilno napravo Sodražica in vodohranom Sodražica potekajo gradbena in montažna dela. Na vodovodu Podstene pa so v teku zemeljska dela za izgradnjo dostopne poti do vodnega zajetja. V polne obsegu se izvajajo gradbena in instalacijska dela tudi na odseku med vodohranom Sodražica in občinsko mejo z Ribnico (trenutno Podgoro). Prav tako se izvajajo gradbena in obrtniška dela na čistilni napravi oz. vodarni v Globeli.

V letošnjem letu se tako načrtuje zaključek del na trasi Sodražica - Lipovšica - občinska meja ter morebiti manjši del na trasi Vinice - Zapotok, ki se bo v večji meri zgradila naslednje leto.

(Vir in dodatne informacije: soriko.si)

Oglejte si tudi