Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Pred jubilejnim pohodom na ogled Levstikove poti

Pred jubilejnim 30. mednarodnim popotovanjem je treba Levstikovo pot seveda pregledati. Tokrat se bodo odpravili po severni trasi od Šmartnega pri Litiji do Moravč pri Gabrovki. Gre za zaključeno skupino, zato se morate predhodno prijaviti.

Tako imenovani predpohod bo v soboto, 1. oktobra 2016, z odhodom ob 9. uri izpred Gostilne Maček v Šmartnem pri Litiji na Usnjarski ulici. Namenjen je vsem, ki morda novembra na jubilejnega ne bi utegnili priti in vsem, ki na množičnem pohodu delate pri organizaciji. In vsem, ki bi radi uživali brez gneče med prijaznimi domačini.

Osebne avte lahko parkirate na parkirišču nasproti nekdanje usnjarne oziroma nasproti bifeja pri Sedevčiču.

Prehodili boste pot na elaciji Šmartno pri Litiji – Slatna – Jelša – Liberga – Preska nad Kostrevnico – Grmade – Gobnik – Moravče pri Gabrovki. Dolžina prehojene poti bo 13 km.

Na pohodu boste prireditelju pomagali pregledati označevalne table, prehodnost poti in tudi odnesli kakšne smeti s seboj, če jih boste našli. Vmes pa bo druženje, pogovor z domačini ob zidanici ali na domačiji, hoja, … sicer pa se pustite presenetiti.

Ne bo odveč, če si kakšen sendvič vzamete s seboj; za malico se boste dogovorili na startu in naročili po dogovoru. Seveda pa boste imeli kakšno flašo po običaju tudi v nahrbtniku.

Iz Moravč bo organiziran avtobusni prevoz, če bo dovolj prijavljenih, sicer se o povratku dogovorite na startu; odhod iz Moravč bo okrog 18. ure. Povratek je predviden do 19. ure v Šmartno pri Litiji. Če bo organiziran avtobusni prevoz, plačate strošek prevoza.

 

Obvezno se morate prijaviti najkasneje do srede, 28. septembra 2016 na e-naslov info@levstik.si.


Pohod bo le v primeru primernega vremena; odločitev o tem bo sprejeta dva dni pred predvidenim pohodom in boste o tem obveščeni vsi prijavljeni. Vsak hodi na lastno odgovornost in tudi tokrat veljajo osnovna pravila množičnih pohodov na Levstikovi poti.Gre za zaključeno družbo, ki rada hodi, ni pa jih strah tudi zaustavljanja v zidanicah, kjer se radi pogovorijo tudi z domačini. Dodatne informacije dobite prek e-pošte info@levstik.si.

Oglejte si tudi