Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Levstikova pot je skoraj pripravljena za jubilejno popotovanje

Vsako leto je treba pred množičnim popotovanjem po Levstikovi poti pot tudi pregledati. To je hkrati tudi priložnost za pogovor z domačini.
Kot vedno se je tudi v soboto, 1. oktobra, v Šmartnem pri Litiji zbrala pisana druščina pohodnikov, ki se združujejo v okviru Levstikove ekipe. Zjutraj jih je v Šmartnem pričakala megla, nekoliko višje pa tudi sonce, čeprav so se kasneje pripodili tudi oblaki, vse skupaj pa je spremljal kar močan veter,

Toda to jih ni oviralo, da ne bi prehodili 13 km poti do Moravč. Šli so skozi Slatno proti Bajerniku, vmes pa našli tri table, ki so jih nepridipravi poškodovali z nekimi ostrejšimi predmeti. Pot je bila suha, zato so vsaj v prvem delu hodili kar hitro. Ko pa se na Preski začnejo nizati zidanice, pa korak počasi malce zastane. 

Na Preski nad Kostrevnico so celo pomagali pri trgatvi. Potem pa naprej skozi Grmade in Gobnik v Moravče. Letos se jim je pridružil tudi Jože Kos iz Gobnika, ki se je udeležil vseh dosedanjih 29. popotovanj od Litije do Čateža. 

V Moravčah so se ustavili tudi pri Milanu in Darji Resnik, ki sta jih postregla, v bližnjem Levstikovem sadovnjaku pa so obrali tudi dve jablani, ki sta bili zasajeni novembra 2014. Boter goriške sevke je Veleposlaništvo Bolivarske Republike Venezuele, zlate parmene pa tudi letošnji generalni pokrovitelj jubilejnega popotovanja IMP Armature, d.o.o., iz Ivančne Gorice.


Na koncu pa proti izhodišču in v Šmartno so se z avtobusom Sandija Kraševca pripeljali v popolni temi.

Sporočajo pa, da je ta del poti pripravljen na jubilejno 30. popotovanje po Levstikovi poti, ki bo v soboto, 12. novembra.

Oglejte si tudi