Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

S pomladjo so na Primskovo prišla tudi težko pričakovana igrala

Podružnična osnovna šola Primskovo, vrtec Ciciban - skupina Sovice in krajevna organizacija Rdečega križa Primskovo so v nedeljo, 26. marca 2017, izvedli pomladno prireditev z naslovom Pojdimo skupaj v pomlad.

V kulturnem programu so nastopili otroci iz skupine Sovice s pesmico Mamici in dramatizacijo Muca copatarica. Učenci POŠ Primskovo so predstavili nekaj igric in skečev ter recitirali pesmice za mamice in očete. Ker pa se otroci in učenci medgeneracijsko povezujejo, so skupaj pripravili in zaplesali dva plesa. Kulturni program se je nadaljeval z nastopom ženske vokalne skupine Gartrožce in otroškim pevskim zborom iz Primskovega pod vodstvom Rahele Sinigoj.

Otroci in učenci ter strokovne delavke so se iskreno zahvalili vsem donatorjem, ki so pripomogli in omogočili nakup težko pričakovanih igral. Župan občine Šmartno pri Litiji, g. Rajko Meserko, in ravnatelj, g. Albert Pavli, sta ob slavnostnem prerezom traku spregovorila nekaj spodbudnih besed o pomembnosti povezovanja šole in vrtca s krajem. Novega zunanjega igrišča pred šolo na Primskovem so sedaj najbolj veseli razigrani otroci.

KORK Primskovo je na koncu poskrbel še za družabno srečanje.

 

Agata Lambergar, dipl.vzg.

Oglejte si tudi