Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Pred veliko nočjo

Posebni časi, v katerih smo, od nas terjajo potrpežljivost, lahko pa nam dajo tudi priložnost, da postanemo drugačni, da bolj pogledamo vase in na svet začnemo gledati tudi z drugih perspektiv, kot smo bili (rutinsko) vajeni do zdaj...

Tudi pri ustvarjanju in obdelovanju lesa je tako: Moramo bit potrpežljivi, se vedno poskušati naučiti kaj novega, predvsem pa se prepustiti Naravi, ki nam ponuja stvari, katere lahko, če preveč hitimo, mimogrede spregledamo..., pozabimo, ali celo - nočemo videti.

Pri lesu je tako, da vedno,  prav vedno - notranjost skriva nekaj drugega, kot je to vdeti na prvi pogled. Včasih smo sicer tudi razočarani (npr. kadar zagledamo črvive poti), večinoma pa smo presenečeni nad lepoto, ki se pokaže v notranjosti, v obdelani deski ali štoru!

Tudi Velika noč nam ponuja "dvojno vsebino". Tisto, zunanjo, in tisto notranjo, globljo, bolj pomembno in bolj osrečujočo. Zato je morda zdaj, ko nas situacija v kateri smo, spodbuja k drugačnim pogledom, prava priložnost, da razmislimo o vsem tem ... in postanimo drugačni, boljši, notranje bogatejši in svobodnejši.


Dragi vsi, ki že spremljate naše delo ali pa ga boste še spremljali:
Želimo vam blagoslovljeno veliko noč... in se priporočamo, kljub posebnim časom!

za
Ambrož kreacije
zapisala, Katarina Ambrož

Oglejte si tudi