Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Tudi 'nevladniki' gredo v šolo

V akciji »NVO gre v šolo«, ki bo oktobra potekala v Šmartnem pri Litiji, sodeluje že več kot 15 lokalnih društev in zavodov. Se jim boste pridružili?
Predstavitev nevladnih organizacij iz lokalnega okolja za učence Osnovne šole Šmartno pri Litiji bo potekala v okviru tedna otroka, v četrtek, 6. oktobra, od 16. do 19. ure. Otroci bodo prišli na predstavitev programov društev skupaj s starši. Organizator dogodka je Stičišče NVO Osrednje Slovenije.

 

Namen akcije »NVO gre v šolo« je predstavitev nevladnih organizacij in njihovih dejavnosti, programov in projektov učencem, staršem in učiteljem. »Učence in njihove starše želimo seznaniti z različnimi prostočasnimi dejavnostmi, z možnostjo aktivnega vključevanja v lokalno okolje. Dejavnosti oziroma programe nevladnih organizacij pa bi se dalo vključiti tudi v izvajanje šolskega učnega načrta,« je pojasnila koordinatorka projekta Mojca Hauptman. Ravnatelj OŠ Šmartno pri Litiji Albert Pavli je poudaril, da se interesna področja pričnejo razvijati v zgodnji fazi. Na šoli so zainteresirani za vsebine, kot so obdelava materialov, obdelava lesa, pletarstvo, slikarstvo,…

 

Kaligrafija, igranje na tamburice, preizkus streljanja,…

 

V šoli se bodo v okviru akcije »NVO gre v šolo« izvajale rokodelske, glasbene in druge delavnice, športne aktivnosti, predstavitev gasilcev, preizkus streljanja in še marsikaj zanimivega.

 

Poleg programa za učence bo potekala še okrogla miza s predstavitvijo dela nevladnih organizacij v lokalnem okolju, ki bo namenjena učiteljem in predstavnikom sveta staršev, da se spoznajo z nevladnimi organizacijami in njihovimi storitvami, z možnostjo vključitve učencev v prostočasne dejavnosti ter izmenjajo mnenja in izkušnje.

 

Še je čas, da se jim pridružite

 

Nevladne organizacije se lahko akciji še pridružijo. Prijave sprejemajo do konca avgusta 2016. Več informacij lahko dobite na telefonski številki 059 927 619 ter na naslovu info@consulta.si.

 

Stičišče NVO Osrednje Slovenije

Oglejte si tudi