Oceni objavo

Poklon našim mamam

V petek, 27. marca 2015, so v organizaciji Prosvetnega društva Šmartno pri Litiji člani Otroškega zbora Žvrgolevčki z gosti presenetili naše mamice ob njihovem prazniku.

Vsestranski Žvrgolevčki se s prisrčnim voščilom vsako leto spomnijo vseh mamic in starih mam ter jim še kako polepšajo praznični večer. Tako je bilo tudi letos, ko so s pesmijo, recitalom, kratko igrico o Pepelki in z lepo vezno besedo pletli niti večera. Žvrgolevčki, katere vodi Tanja Grže, pa niso samo pevci, marveč imajo v svojih vrstah tudi mlade instrumentaliste, ki še kako obogatijo vsak nastop. V otroški preprostosti, skromnosti in unikatnosti v voščilu so se jim pridružili tudi otroci iz Folklorne skupine Javorje, ki so se predstavili s plesom. S kakšnim manjšim glasbenim vložkom pa naše mame vsako leto presenetijo tudi odrasli instrumentalisti iz Prosvetnega Društva.

 

Ta večer smo se s skromno zahvalo spomnili, skupaj z najmlajšimi, naših mam in starih mam, spomnili pa smo se tudi na našo skupno mater Marijo, na katero so nas s pesmijo spomnili naši otroci. Hvala vam mame, ker bedite nad nami, varujete in vodite otroški korak, ga usmerjate in vzgajate ter marsikdaj trepetaje spremljate pot našega življenja.

 

Uroš Pušnik

foto Lojze Flisek

Oglejte si tudi