Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Društvo za razvoj podeželja LAZ je organiziralo že 12. tradicionalni pohod po jablaniški poti

Na čudovito sončno soboto 28. marca 2015 je društvo LAZ organiziralo 12. tradicionalni pohod po Jablaniški poti. Posebnost letošnjega pohoda je bila možnost izdelave velikonočnih butaric ob poti.
Pohodniki so se pred startom okrepčali s tradicionalnim jablaniškim zajtrkom (jabolko, štrukeljc, kava in čaj) in se nato podali na 15 km dolgo krožno pot. Ob poti so domačini kot vedno poskrbeli za odlično ponudbo domačih dobrot.

Veliko odobravanja so požele tudi delavnice v izdelovanju velikonočnih butaric, saj je letošnji pohod potekal en dan pred cvetno nedeljo. Nekateri so se preizkusili v izdelavi butaric, veliko pa jih je butarico kar kupilo.  

Zadovoljne pohodnike je na cilju pričakala pestra ponudba domačih dobrot in bogat kulturni program. Nastopilo je 7 mladih harmonikarjev, 3 pesmi so zapele pevke ŽPZ LAZ na koncu pa so se predstavili še Ljudski pevci in godci iz Polšnika. Ob spustu v dolino so se številni pohodniki ustavili še v Domačiji spominov, kjer so si ogledali že 10. tematsko razstavo starih fotografij in predmetov.

Tako organizatorji kot pohodniki smo bili z izvedbo pohoda zadovoljni. S pomočjo donatorjev pa je bila prireditev kvalitetno izvedena.

 

Oglejte si tudi