Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Vikend odprtih vrat Šmartnega pri Litiji

Letošnji Vikend odprtih vrat Šmartnega pri Litiji bo potekal v mesecu maju, od petka, 20.5. do nedelje, 22.5. 2016.

Lokalni ponudniki bodo tudi tokrat pripravili številna brezplačna presenečenja, ugodnosti, popuste in edinstvena doživetja. Potekala bo tudi velika nagradna igra za 3-dnevno bivanje do 8 oseb v koči Košutnik na Veliki planini! Pri katerem koli ponudniku, ki sodeluje v ponudbi Vikenda odprtih vrat, zahtevajte nagradni kupon, ga izpolnite in pustite pri ponudniku. V žrebanju bodo sodelovali vsi pravilno izpolnjeni kuponi. Žrebanje bo 11. oktobra 2016.

Vsi ponudniki, ki bodo s svojo ponudbo sodelovali na Vikendu odprtih vrat, bodo svoje lokacije označili z rdečimi srčki. Dogajanje bo zasnovano tako, da boste lahko v enem vikendu obiskali več turističnih točk in znamenitosti. Spoznati bo mogoče domačije in ekološke kmetije, degustirati njihove ekološke pridelke, pojesti kosilo pri prijaznih gostincih, si osvežiti spomin s spoznavanjem kulturne in naravne dediščine ter spoznati ostala društva in lokalne ponudnike.

V letošnjem letu se je vabilu k sodelovanju na Vikendu odprtih vrat odzvalo veliko število ponudnikov.

  • Domačija Pivec in zeliščarska kmetija Pr'Janez vam bosta ponudili ogled zeliščnega vrta, degustacijo domačih zeliščnih namazov in domačega čaja.
  • Otroci bodo lahko ustvarjali v likovni delavnici Društva LILA, medtem ko se boste vi podali na brezplačno predavanje o šmarskem rojaku, Davorinu Hostniku in si z vodnikom ogledali znamenitosti starega trškega jedra Šmartna pri Litiji.
  • Prikaz lončarske delavnice z vretenom z Barbaro Dacar. V ponudbo bo vključen tudi prodajni kotiček lončarskih izdelkov.
  • Mesnica Šmartno vam bo brezplačno ponudila degustacijo žar programa za letošnjo poletno sezono.
  • Sprehodili se boste po Javorski energijski poti, si pogledali eko kmetijo in naravno sušilnico zelišč ter nakupovali v trgovinici, kjer vam bodo ponudili številne ugodnosti in presenečenja.
  • Domačija spominov Samec vas vabi na ogled razstave Potovanja.
  • Na ekološki kmetiji Kordiš vam bodo predstavili vizijo eko kmetovanja in domače živali, Ekološka kmetija Vodnjov ogled sadovnjaka, degustacijo sadnih dobrot in delavnico poslikave lesenih predmetov v ruskem stilu, Eko domačija Vovk pa vam bo ponudila degustacijo domačih klobas, zeliščnih namazov in ogled domačih živali na paši.
  • Na gradu Bogenšperk se boste lahko udeležili prireditve "Bogenšperk: kjer se srečata Vzhod in Zahod", vodenega pohoda po Valvasorjevi krožni poti ter v nedeljo praznovali Valvasorjev rojstni dan.
  • drevoredu in na trim stezi gradu Bogenšperk vas čaka brezplačna skupinska vadba za zdravje in dobro počutje. 
  • Lahko se boste podali na ogled cerkve sv. Antona Padovanskega v Veliki Štangi in cerkve Marijinega rojstva na Primskovem na Dolenjskem z lokalnimi znamenitostmi.
  • Vodič na Primskovem vam bo predstavil lokalno zgodovinsko dediščino in Rastočo knjigo.
  • Podali  se boste na vodeno čebelarsko-gozdno učno potjo v Dragovšku.
  • Gostinska ponudba, kjer boste okušali ponudbo njihovih dobrot: gostišče Pri Rozi, gostilna Pri Janezu, krčma na gradu Bogenšperk in gostilna Pustov mlin.

 

Več informacij:

http://www.srce-slovenije.si/index.php?t=events&id=10751&l=sl&portal=obiscite-srce&portal_id=2


Vzemite si čas za potem in spoznavanje lokalnih ponudnikov!

Vljudno vabljeni! 

Oglejte si tudi