Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Razstava ob jubileju vrtca Ciciban

V četrtek, 5. januarja, smo se zbrali v prostorih Knjižnice Šmartno na odprtju razstave ob 40. obletnici šmarskega vrtca Ciciban. Iz razstavljenega arhiva v sliki vidimo prehojena štiri desetletja vrtca Ciciban, njegova postopna odpiranja novih oddelkov ter delovanje in dihanje vrtca s Šmarsko dolino.

 

Že ob začetku nas je nagovoril priložnostni otroški zborček pod vodstvom vzgojiteljic Jolande Fele, Alenke Smuk  Dušak, Amande Cedilnik in Maje Toplak Primc, z vrtčevsko himno. Potem pa so na dan privreli spomini; z nami jih je v pogovoru s sedanjo pomočnico ravnatelja ga. Mojco Dragar delila prva vodja vrtca ga. Ani Hostnik. Da so bili to drugi, težji, pa verjetno tudi 'toplejši' časi nam je znano, a vendar tudi takrat ni bilo vse idealno. Po pripovedovanju so bile vzgojiteljice za vse same; kurile so peči za ogrevanje, pomivale so in pospravljale, prale, likale, ob vsem pa so skrbele še za najmlajšo šmarsko mladino, katero so z vso odgovornostjo vzgajale in učile. Bile so tim in so združevale. Zelo veliko se je spremenilo od takrat do danes, pa vendar morda zelo malo; otroci so še vedno razigrani,  še vedno nam povedo tisto kar mislijo, povedo svoje želje, občutke, predvsem pa znajo še vedno biti najbolj iskreni.

Niti prijetnega večera je pletla vzgojiteljica Ivi Kirm. V kratkem kulturnem programu so se nam predstavili otroci, ki so nam zapeli nekaj znanih napevov ob spremljavi tamburice, ki je zazvenela izpod rok vzgojiteljice Katarine Savšek.

 

Vrtec Ciciban vstopa v peto desetletje svojega poslanstva, svoje živahnosti. In takšnega si želimo še naprej, veselega, vedrega, razigranega, polnega smeha, učenosti, sreče in lepih spominov.  Pa srečno, Ciciban!

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi