Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

3. Valvasorjevi mednarodni grafični dnevi

3. Valvasorjevi mednarodni grafični dnevi so se začeli v velikem slogu. Od 3. do 8. julija na gradu Bogenšperk ustvarjajo uveljavljeni domači in tuji mojstri v klasični grafični tehniki globokega in visokega tiska. Nastale grafike bodo od 8. septembra 2016 razstavljene v grajski galeriji in bodo na gradu ostale kot del Grafične zbirke gradu Bogenšperk.

 

V okviru 3. Valvasorjevih mednarodnih grafičnih dni ustvarjajo Matjaž Geder iz Gornje Radgone, Nataša Mirtič iz Novega mesta, Tina Mohorović iz Straže, Zdenka Pozaić iz Zagreba, Ivana Stanković iz Niša in Leon Zakrajšek iz Zagreba.

 

 

V sredo, 6. junija, je grad Bogenšperk odprl vrata vsem, ki jih tehnika grafičnega tiska zanima. Obiskovalci so si lahko ogledali nastajanje grafik izpod rok mojstrov.

Ob sedmih je sledil voden ogled Valvasorjeve grafične delavnice, sledilo pa je srečanje in pogovor z umetniki v grajskem atriju.

 

Srečanje z umetniki je bilo nadvse prijetno, zato že nestrpno čakamo, da v grajski galeriji razobesimo njihove umetnine.

Oglejte si tudi