Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

MePZ Zvon, Šmartno pri Litiji na pevskem vikendu !

MePZ Zvon, Šmartno pri Litiji na pevskem vikendu

Avtorica prispevka: Katarina Kragelj

V petek, 23.8.2019 smo se v prijetnem petkovem popoldnevu odpeljali na tradicionalen pevski vikend, kamor že leta odhajamo v avgustu. Tokrat smo odšli v CŠOD Gorenje nad Zrečami, kjer smo že enkrat bili, a kraj nam je všeč. Pripraviti se moramo na novo pevsko sezono in ta vikend nam pomeni začetek.

Naša zborovodkinja, Marija Celestina, nam je pripravila program pesmi, ki smo se jih pridno pričeli učiti. Pomagala ji je korepetitorka Ema Hostnik, ki se rada vrača med nas. Izbor  pesmi za novo sezono nam je všeč in z delom bomo nadaljevali takoj v septembru.

Naš dan je potekal po urniku in glavno je bilo petje. Poskrbeli pa smo tudi za družabnost.  Praznovali smo okrogli jubilej naše dolgoletne pevke in v svoje vrste z zadovoljstvom sprejeli novega pevca. Sprehodili smo se po čudoviti okolici, obiskali gospoda župnika. Njegova sestra dvojčica živi v našem kraju in prijazno nas je povabil tudi v cerkev na Roglo, kjer smo si v nedeljo popoldan z zanimanjem ogledali enkratne, dragocene orgle. Naša zborovodkinja je nanje zaigrala in pevci smo zapeli. To je bil res lep zaključek našega pevskega druženja.

 

 

Oglejte si tudi