Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Klapa Šufit, Darko Vidic in Ženska vokalna skupina Lipa za Valentinovo

V soboto, 16. februarja 2019, je bil v Šmartnem pri Litiji koncert Klape Šufit z gosti, baritonistom Darkom Vidicem in Žensko vokalno skupino Lipa. Skoraj poldruga ura vrhunskega petja je navdušila obiskovalce, ki so dvorano napolnili do zadnjega razpoložljivega sedeža.
Gost večera je bil baritonist Darko Vidic. Petje je študiral v Ljubljani na Konservatoriju za glasbo in balet, nadaljeval pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2015 z odliko in posebno pohvalo končal magistrski študij petja. Je tudi solist ljubljanske opere in član Slovenskega okteta.

Nastopila je tudi Ženska vokalna skupina Lipa. Delujejo v okviru Pevskega društva Lipa Litija, drugega najstarejšega pevskega društva v Sloveniji. V skladu s 133-letno tradicijo društva skupina aktivno sooblikuje kulturno življenje v Litiji. V preteklosti so dekleta že sodelovala z mnogimi zvenečimi imeni popularne glasbe, najraje pa posegajo po dragocenostih iz zakladnice slovenske ljudske in umetne glasbe.

In seveda vrhunska klapa Šufit iz Splita! Njihov nastanek sega v leto 1992, ko je Tomislav Veršić zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Istega leta so tudi prvič javno nastopili v splitski cerkvi Gospe od zdravlja. Odtlej so zmagovali, kjer koli so se pojavili. Nocoj se bodo v Šmartnem pri Litiji predstavili s svojimi največjimi uspešnicami.


Po koncertu so se vsem javno zahvalili tudi člani Klape Šufit:

 

"Hvala svima koji ste došli na naš koncert u Šmartno pri Litiji. Bilo nam je stvarno predivno.
Hvala organizatorima, obitelji Bregar i predivnoj publici od srca...????????????" (Hvala vsem, ki ste prišli na naš koncert v Šmartno pri Litiji. Bilo je resnično lepo. Od srca hvala organizatorjem, družini Bregar in čudoviti publiki...)

Oglejte si tudi