Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Izobraževalni center Geoss vabi v program Socialna aktivacija

Čas brezposelnosti je za večino negotov čas. Soočimo se z izgubo prihodkov, poruši se nam dnevna rutina, naši socialni stiki so navadno omejeni. Program Socialna aktivacija je ustvarjen prav z namenom, da brezposelne osebe obdobje brezposelnosti čim lažje premostijo in ta čas izkoristijo za osebnostno rast, ustvarjanje novih socialnih stikov in nadgradnjo funkcionalnih, socialnih in delovnih veščin. Program, ki ga izvaja Izobraževalni center Geoss na svojem sedežu v Litiji, sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Gre za polletni program v okviru katerega se udeleženci, pod vodstvom sodelavcev programa, seznanijo s temami kot so določanje ciljev, priprava na zaposlitveni razgovor, pisanje življenjepisa, delo v skupini – timsko delo, obvladovanje stresa, poslovni bonton, komunikacija, ohranjanje zdravja na delovnem mestu in krepitev odnosov. Spoznavajo tudi delo z računalnikom (delo v programih Word, Excel, Power Point), krepijo ročne spretnosti (delavnice risanja, izdelava ročnih izdelkov,..) in se povezujejo z lokalno skupnostjo, velik del programa pa obsega tudi spoznavanje delovnega procesa pri izbranih delodajalcih na način učenja skozi delo, kar je še poseben doprinos programa.

Udeleženci se prvi mesec programa srečujejo trikrat tedensko na IC Geoss po 4 ure na dan (spoznavanje v skupini), naslednje 4 mesece poteka spoznavanje trga dela in procesa dela (udeleženci trikrat tedensko po 6 ur na dan spoznavajo delovni proces pri delodajalcih in se dvakrat tedensko po 6 ur srečujejo na IC Geoss), zadnji mesec pa se udeleženci ponovno srečujejo trikrat tedensko po 4 ure na dan na IC Geoss (določanje ciljev in zaposlitvenih priložnosti za prihodnost).

Kaj vam vključenost v program prinese? V programu boste pridobili nova znanja, veščine in poznanstva, spoznavali boste delovne procese in delodajalce v lokalnem okolju in širše, ki imajo potrebo po novih kadrih ter pridobili nove delovne kompetence, predvsem pa boste aktivno vplivali na svojo osebnostno rast in potek poklicne prihodnosti.

Z vključenostjo v program ste upravičeni tudi do denarne nagrade, ki znaša 0,80 € za vsako uro prisotnosti, povrnitve stroškov za prevoz in povrnitve stroškov za prehrano 3,70 €/dan, če ste dnevno prisotni najmanj 4 ure.

IC Geoss vabi vse zainteresirane, ki bi se pridružili novi skupini Socialne aktivacije, da pokličete na 031 759 355 ali pišete na e-pošte info@ic-geoss.si. Sodelavci programa vam bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja in vam svetovali glede vključitve v program.

Oglejte si tudi