DANES
22°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

"Memorial Jurija Šumečnika st." v pikadu

Društvo invalidov Slovenj Gradec prevzelo koroško pikado ligo v posamezni konkurenci in jo po sklepu Koordinacijskega odbora društev invalidov Koroške preimenovalo v "Memorial Jurija Šumečnika st." .

V organizaciji Društva invalidov Slovenj Gradec se je 27. septembra 2013 izvedel v posamezni konkurenci prvi »Memorial Jurija Šumečnika st.« v pikadu. Pred tem se je odvijalo to tekmovanje v sklopu koroške pikado lige, vendar je na pobudo predsednice DI Slovenj Gradec Stanislave Tamše, Koordinacijski odbor društev invalidov za Koroško, katerega je tudi članica, lani v mesecu decembru sprejel sklep, da se le ta preimenuje v »Memorial Jurija Šumečnika st.« v pikadu.

 

Tako bo tekmovanje v bodoče vsako leto organizirano v Slovenj Gradcu v spomina na že pokojnega nekdanjega predsednika Društva invalidov Slovenj Gradec Jurija Šumečnika, ki je v društvu aktivno deloval od leta 1983 do leta 1994. Ker je bil Jurij Šumečnik pedagoški delavec, je dal pobudo za izvajanje Pedagoške akcije in v sodelovanju z DI Mežiške doline to tudi izpeljal. Pedagoška akcije se danes v organizaciji Zveze delovnih invalidov Slovenije izvaja po vseh društvih  že od leta 1990 , v njej pa sodelujejo osnovnošolci in dijaki srednjih šol. Bil je tudi pobudnik za Planinski dan invalidov, ki bo v letu 2014 obeležilo že 30. letnico planinskega dneva, od teh 10 let na Uršlji gori in 20 let na Kopah, saj  je bila dostopnost na Uršljo goro za invalide prezahtevna. Zelo aktiven pa je bil tudi na področju športa, predvsem v šahu, katerega je poučeval predvsem mlade in jih tudi spodbujal k igranju.

 

Pred pričetkom tekmovanja je vse udeležence najprej pozdravila predsednica društva Stanislava Tamše ter jim podala obrazložitev, zakaj se je Koroška pikado liga v posamezni konkurenci preimenovala v »Memorial Jurija Šumečnika st.«. Lepe pozdrave jim je prenesla tudi od njegovega sina, prav tako Jurija Šumečnika, ki se jim opravičuje, ker se tekmovanja zaradi drugih obveznosti ni mogel udeležiti. Nato jih je pozdravil še predsednik Športne komisije pri DI Slovenj Gradec Tone Garb ter jim zaželel veliko športne sreče.  

 

Na tekmovanje, ki se je izvedlo v prostorih Društva upokojencev v Slovenj Gradcu, se je prijavilo 41 tekmovalcev - v moški konkurenci 23 tekmovalcev, v ženski konkurenci pa 18 tekmovalk. Tekmovalci so bili iz vseh petih koroških društev invalidov, članic ZDIS. Po opravljenem žrebu se je tekmovanje pričelo ob 16. uri, vsak tekmovalec je metal 2 krat po 7 metov s tremi puščicami. Prvi trije tekmovalci v moški in ženski konkurenci pa so po končanem tekmovanju prejeli tudi pokale, katere sta jim podelila Stanislava Tamše in Tone Garb.

1/10

1. mesto sta osvojila Prijol Ivan in Voler Viktorija

Zmagovalci na tekmovanju do 3. mesta, ki so prejeli pokale

Skupine tekmovalcev posameznikov

Žrebanje številk

Skupine tekmovalcev posameznikov

Tone Garb in Stanislava Tamše, ki sta pozdravila tekmovalce

Skupine tekmovalcev posameznikov

Marija Blodnik iz DI Slovenj Gradec - 2,.mesto

Skupine tekmovalcev posameznikov

Skupine tekmovalcev posameznikov

Rezultati in uvrstitev prvih treh tekmovalcev v moški konkurenci:

  1. mesto             Prijol Ivan, DI Muta                          1167 točk
  2. mesto             Jevšnik Anton, DI Dravograd          1127 točk
  3. mesto             Vimer Drago, DI Muta                       690 točk

Rezultati in uvrstitev prvih treh tekmovalcev v ženski konkurenci:

  1. mesto             Voler Viktorija, DI Mež. doline          756 točk
  2. mesto             Blodnik Marija, DI Slov. Gradec       653 točk
  3. mesto Galer Marjeta, DI Muta                                607 točk

Po podelitvi pokalov se je predsednik Športne komisije Tone Garb vsem skupaj lepo zahvalil za sodelovanje na tem tekmovanju, prejemnikom pokalov pa iskreno čestital. Dejal je še, da če je bilo kaj narobe, naj nam oprostijo, da pa se bomo v naslednjem letu potrudil bolje.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi