DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Klaritetovanje – Festinice v Ljubljani

Kvartet klarinetov Claritet, v sodelovanju s prof. Vanjo Mori, je v nedeljo, 8. 12. 2013, navdušil najmlajšo publiko in njihove starše na koncertnem ciklusu družinskih koncertov – Festinice v Ljubljani.

Člani kvarteta so hudomušni glasbeniki Mitja Repnik (njegova življenjska želja je, da bi Chopinov Minutni valček zaigral v 57 sekundah), Matjaž Isak (na klarinetu je »vzgojil« ostale tri člane), Simon Žvikart (za določen čas je zaposlen pri Seviljskem brivcu) in Rok Rupreht (trdi, da ga je prinesla štorklja in da pozna instrument “krulinet”). Druži jih ljubezen do igranja klarineta, sproščenost, inovativnost in veselje do novih spoznanj in odkritij v glasbi. Veliko časa namenijo nastopanju za otroke, s katerimi najraje delijo glasbene trenutke.

 

V sodelovanju s prof. Vanjo Mori, so na  Festinicah z raznolikim programom nastopili prvič. Prof. Mori je povezovala program, skrbela za motivacijo in da so bili najmlajši poslušalci aktivno vključeni v potek dogajanja ter mladim glasbo približala po poti komunikacije z nastopajočimi. Koncertni cikel družinskih koncertov – Festinice – otrokom in njihovim staršem nudi prav to – druženje z glasbo, razvijanje domišljije, spoznavanje novega, spodbujanje miselnih procesov, razvijanje estetskih in etičnih načel. Ne nazadnje seveda nudi užitke, pomiritev, vero v obstoj lepega in prijetnega.

1/5





 

Nastop je del aktivnosti, ki so ga izvajalci ustvarili s pomočjo Glasbene šole Slovenj Gradec in bo za njihove učence izveden v mesecu januarju. Prav tako pa si želijo, da bi projekt v sodelovanju z osnovnimi šolami in vrtci predstavili tudi otrokom na koroškem.

Povezave

www.claritet.net

Oglejte si tudi