DANES
18°C
12°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

Praznični december v Vaški skupnosti Turiška vas

Tako kot že nekaj let, smo Vedrinovci tudi letos organizirali praznično druženje za otroke s pomočjo naše članice Petre in mladih animatork, Leje iz Koroškega pokrajinskega muzeja in Vlaste Matavž iz VM Design. Zbrali smo se v torek, 20.12. ob 16. uri in najprej počakali na Bozička, ki se je pripeljal z  zelenim avtomobilom. Otroci so komaj dočakali, da se je Božiček izkrcal iz avtomobila in jih pozdravil. Skupaj so zapeli pesmico, se fotografirali, Božičkova pomočnica pa je otrokom razdelila bombončke. Po odhodu Božička pa se je pričelo še druženje v dvorani gasilskega doma v Turiški vasi, ki so nam jo prijazno odstopili gasilci. Animatorke so pripravile različne delavnice od izdelave novoletnih okraskov, okraševanja medenjakov, lepotilnega kotička, poslikave obraza, itd.

Med obiskovanjem posameznih kotičkov pa so se vsi posladkali z bonboni, domačimi keksi, malinovcem in seveda s palačinkami. Čas je tako hitro minil, da je bila ena ura tako kot pet minut. Božiček je obljubil, da naslednje leto spet pride obiskat naše nadebudneže, le-ti pa mu bodo tudi naslednje leto zapeli kakšno pesmico.

Letošnje aktivnosti pa smo zaključili sedaj že s  tradicionalnim prižigom novoletnih lučk v soboto 23.12. Ob 17. uri  smo se zbrali ob Erčevi žagi in mlinu in medtem, ko smo čakali, da se je dobro stemnilo, smo se ob božičnih pesmih pogreli s toplim čajem in zakuhančkom ter se posladkali z miškami in medenjaki. Kmalu sta Erčeva žaga in mlin zažarela s čarobnostjo novoletnih lučk.

1/19



















V dnevih, ko se poslavljamo od starega in s pričakovanjem zremo v novo, se tudi  mi pridružujemo dobrim željam. Želimo vam vesele praznične dni, v novem letu  pa obilo zdravja, sreče, zadovoljstva in miru. Želimo in upamo, da se boste v naslednjem letu pridružili v čim večjem številu našim aktivnostim, ki jih pripravljamo za vas.

Oglejte si tudi