DANES
21°C
4°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Športne igre društev diabetikov Slovenije v Kočevju za leto 2015

Udeležilo se ga je 38 društev iz raznih delov Slovenije. Društvo Diabetikov Slovenj Gradec je osvojilo skupno prvo mesto v športnih igrah.
Letos je organizator DD Kočevje poskrbel res za enkratno srečanje društev. Tekmovalo se je v tenisu, namiznem tenisu, pikadu, lokostrelstu, streljanju z zračno puško, šahu, balinanju in kegljanju. Zraven so bili organizirani tudi pohodi, 1-urni in 2-urni, ogled gradu z avtobusom in še krajši pohod okoli jezera. Tako je bilo res poskrbljeno za vsakega udeleženca, da se je zabaval po svoji volji.

Športne igre diabetikov so predvsem rekreativnega značaja, spoznavanja med seboj in seveda ne sme manjkati tudi malo športnega duha. Tako smo pri kegljanju dosegli prvo mesto v obeh ekipah, ženski in moški, posamezno je bila prva Majda Repanšek in tretja Barbara Ekard, pri moškihje bil prvi Marko Štolcer, drugi Pogorevčnik Ferdo. V balinanju je ekipa osvojila drugo mesto in v streljanju drugo mesto, posamezno pa je bil Matvos Marjan drugi. Tako je ekipa DD Slovenj Gradec osvojila skupni pokal že trikrat zaporedoma. Bilo je res prekrasno vreme in so vsi imeli kaj videti. Dobra prireditev se je končala s podelitvijo pokalov, kolajn in pa besedami: se vidimo prihodnje leto. Čestitke vsem tekmovalcem za dosežen rezultat.

1/8

Gostje

Pripovedovalka

Strelci

Balinanje

Kegljanje

Mažuretke

Zmaga

Kegljanje

 

Stanislav Oblak

Oglejte si tudi