JUTRI
20°C
7°C
ČET.
16°C
12°C
Oceni objavo

Diabetiki Slovenj Gradec

Društvo diabetikov Slovenj Gradec se je odpravilo na izlet v neznano. Tega vsako leto organizira naš predsednik.

Tudi letos je bil zelo skrivnosten kam gremo. V vožnji proti Velenju smo že začeli ugibati, kam gremo tokrat. Kmalu smo ugotovili, da gremo proti Primorski. Ugotovili smo, da gremo najprej v muzej Bistre, druga smer je bila proti Kopru in ogled Luke Koper, tretja smer pa nas je vodila v Škocjanske jame.

V Bistri smo si ogledali dva prostora, in sicer vozila jugoslovanskega predsednika Tita in protokolarna vozila v bivši Jugoslaviji. Ogledali smo si tudi nekaj starih avtomobilov, lokomotiv in zelo lepo urejeno okolico. Hitro smo se odpravili naprej proti Kopru. Tam nas je čakal lokalni vodič in nas popeljal po luki. Po njegovi pripovedi o luki si dobil občutek kot, da si tudi ti bil del tega velikega prostora. Naprej nas je vodila pot do Škocjanskih jam in pa kosila.

Po kosilu nam je kar prijal daljši sprehod po res lepi jami in njeni okolici. Imeli smo srečo tudi z vremenom, saj nas je malo 'pralo' samo, ko smo prišli na površje po dveh urah hoje po jami. Po malem okrepčilu smo se napotili do Trojan, kjer smo malo pojedli in se napotili proti domu. Bil je res lep izlet in mislim, da bomo kaj takega morali še ponoviti.

1/4

AURORA

GASILSKA PRED VELIKANOM

Izhod iz jame

Še skopinska pred jamo

Hvala vsem za prijetno druženje.

 

Stanislav Oblak

Oglejte si tudi