Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

Svetovni dan zemlje 2023: vlagajmo v naš planet

Vlagajmo v naš planet je letošnje geslo dneva zemlje, ki ga vsako leto praznujemo 22. aprila.

Tudi v občini Sevnica smo zaznamovali ta dan, in sicer s saditvijo sevniške voščenke. V organizaciji Turistične zveze občine Sevnica je bila  letos zasajena pri  OŠ Šentjanž.  Na dogodku so bili poleg nastopajočih in predstavnikov šolske skupnosti tudi  župan Srečko Ocvirk,  podpredsednica TZOS, Cvetka Jazbec in  sekretarka TZOS Alenka Kozorog.

Zbrane so nagovorili ravnateljica OŠ Šentjanž Nataša Kreže, podpredsednica  TZOS Cvetka Jazbec in župan Srečko Ocvirk.

Pod mentorstvom učiteljic so učenci pripravili zelo zanimiv in zabaven kulturni program. Nato so učenci ob pomoči župana in podpredsednice zveze posadili sadiko voščenke, obnjo postavili količek, jo privezali in dobro zalili.  Koreninski sistem sadike je pred saditvijo strokovno uredil lokalni sadjar Jože Repovž.  Imenovan je bil tudi boter posajenega drevesa, učenec 9. razreda  Nik Zidar, ki bo skrbel za vse, kar sadika potrebuje za dobro rast. Ob zasajeni jablani je postavljena tudi lična tablica,  ki bo vse spominjala na partnerje v projektu Saditev sevniške voščenke pri osnovnih šolah v občini Sevnica. Sadiko je  letos podarila Ema Zagorc, za kar se ji zahvaljujemo.

Veseli smo, da bo od zdaj ta avtohtona jablana stala tudi ob šoli v Šentjanžu, in prepričani, da bodo ob skrbni negi sadeži sladki in sočni.

  Alenka Kozorog, Turistična zveza občine Sevnica

Oglejte si tudi