Občine: Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Sevnica
DANES
11°C
4°C
JUTRI
5°C
2°C
Oceni objavo

Recept

Ali ste vedeli, da je ovčje mleko kar 1,5-krat bolj hranljivo od kravjega? Bogato je z vitamini skupine B in vitaminom A, slovi pa tudi po antioksidativnih lastnostih. Z njegovo redno uporabo naj bi se izboljšala absorpcija kisika in hranil v možganskih celicah, kar vpliva na izboljšanje spomina, koncentracije in sposobnosti učenja. Ugoden vpliv na delovanje človeškega telesa imajo tudi izdelki iz ovčjega mleka. Če okusu sicer niste najbolj naklonjeni, vas morda prepričajo ravno v receptu, ki ga tokrat delimo z vami. Pustite se presenetiti. Dober tek.


Ravioli z ovčjo albuminsko skuto


Nadev:

Ovčjo albuminsko skuto zmešamo skupaj s soljo, stepenim jajcem in svežimi sezonskimi zelišči. Zmes oblikujemo v manjše kroglice.

Raviol: Pripravimo fino rezančevo testo, ga razvaljamo in narežemo na večje kroge. Kroglico nadeva položimo na sredino kroga, robove kroga pred tem namažemo z beljakom. Robove primemo z obema rokama in jih na sredini oblikujemo v raviol.

Omaka: Na maslu do zlato rjave barve prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na kocke narezano hokaido bučo in še malo pražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo, kuhamo do mehkega. Spasiramo v gladko omako, začinimo s soljo, muškatnim oreščkom.

Pena: V smetani skuhamo staran ovčji sir z zelišči, soljo, muškatnim oreščkom. Naredimo gladko omako. Omako spenimo s paličnim mešalnikom. Na bučno omako položimo v slanem kropu kuhan raviol, ki ga prelijemo s peno staranega sira, okrasimo s svežimi cvetovi.


V receptu so uporabili albuminsko skuto in staran ovčji sir, ki se ponaša s certifikatom Sevnica Premium, z Ovčarske kmetije Urban.


Vinsko priporočilo: Grega Repovž, Sommelier leta 2021 po izboru vodnika Gault & Millau, k tej jedi priporoča Mastnakovo penino Valentina.

Pripravili Annemarie Culetto, KŠTM Sevnica, Recept Gostilna Repovž, Šentjanž.

Foto: Miha Hrenk, Aklih Designe in arhiv Gostilna Repovž

Oglejte si tudi