Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
6°C
Oceni objavo

Recept

Ali ste vedeli, da je ovčje mleko kar 1,5-krat bolj hranljivo od kravjega? Bogato je z vitamini skupine B in vitaminom A, slovi pa tudi po antioksidativnih lastnostih. Z njegovo redno uporabo naj bi se izboljšala absorpcija kisika in hranil v možganskih celicah, kar vpliva na izboljšanje spomina, koncentracije in sposobnosti učenja. Ugoden vpliv na delovanje človeškega telesa imajo tudi izdelki iz ovčjega mleka. Če okusu sicer niste najbolj naklonjeni, vas morda prepričajo ravno v receptu, ki ga tokrat delimo z vami. Pustite se presenetiti. Dober tek.


Ravioli z ovčjo albuminsko skuto


Nadev:

Ovčjo albuminsko skuto zmešamo skupaj s soljo, stepenim jajcem in svežimi sezonskimi zelišči. Zmes oblikujemo v manjše kroglice.

Raviol: Pripravimo fino rezančevo testo, ga razvaljamo in narežemo na večje kroge. Kroglico nadeva položimo na sredino kroga, robove kroga pred tem namažemo z beljakom. Robove primemo z obema rokama in jih na sredini oblikujemo v raviol.

Omaka: Na maslu do zlato rjave barve prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na kocke narezano hokaido bučo in še malo pražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo, kuhamo do mehkega. Spasiramo v gladko omako, začinimo s soljo, muškatnim oreščkom.

Pena: V smetani skuhamo staran ovčji sir z zelišči, soljo, muškatnim oreščkom. Naredimo gladko omako. Omako spenimo s paličnim mešalnikom. Na bučno omako položimo v slanem kropu kuhan raviol, ki ga prelijemo s peno staranega sira, okrasimo s svežimi cvetovi.


V receptu so uporabili albuminsko skuto in staran ovčji sir, ki se ponaša s certifikatom Sevnica Premium, z Ovčarske kmetije Urban.


Vinsko priporočilo: Grega Repovž, Sommelier leta 2021 po izboru vodnika Gault & Millau, k tej jedi priporoča Mastnakovo penino Valentina.

Pripravili Annemarie Culetto, KŠTM Sevnica, Recept Gostilna Repovž, Šentjanž.

Foto: Miha Hrenk, Aklih Designe in arhiv Gostilna Repovž

Oglejte si tudi