Ravioli z ovčjo albuminsko skuto
Nadev:
Ovčjo albuminsko skuto zmešamo skupaj s soljo, stepenim jajcem in svežimi sezonskimi zelišči. Zmes oblikujemo v manjše kroglice.
Raviol: Pripravimo fino rezančevo testo, ga razvaljamo in narežemo na večje kroge. Kroglico nadeva položimo na sredino kroga, robove kroga pred tem namažemo z beljakom. Robove primemo z obema rokama in jih na sredini oblikujemo v raviol.
Omaka: Na maslu do zlato rjave barve prepražimo nasekljano čebulo, dodamo na kocke narezano hokaido bučo in še malo pražimo. Zalijemo z zelenjavno osnovo, kuhamo do mehkega. Spasiramo v gladko omako, začinimo s soljo, muškatnim oreščkom.
Pena: V smetani skuhamo staran ovčji sir z zelišči, soljo, muškatnim oreščkom. Naredimo gladko omako. Omako spenimo s paličnim mešalnikom. Na bučno omako položimo v slanem kropu kuhan raviol, ki ga prelijemo s peno staranega sira, okrasimo s svežimi cvetovi.
V receptu so uporabili albuminsko skuto in staran ovčji sir, ki se ponaša s certifikatom Sevnica Premium, z Ovčarske kmetije Urban.
Vinsko priporočilo: Grega Repovž, Sommelier leta 2021 po izboru vodnika Gault & Millau, k tej jedi priporoča Mastnakovo penino Valentina.
Pripravili Annemarie Culetto, KŠTM Sevnica, Recept Gostilna Repovž, Šentjanž.
Foto: Miha Hrenk, Aklih Designe in arhiv Gostilna Repovž