Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Lisca s Tončkovim domom najlepša izletniška točka v Posavju

Moja dežela, lepa in gostoljubna

V  Kulturni dvorani v Šentjanžu je v organizaciji Turistične zveze občine Sevnica potekala prireditev podelitve regijskih priznanj glede splošne urejenosti in gostoljubnosti krajev, mest in mestnih jeder, term, izletniških točk, pešpoti in tematskih poti. Dogodka so se poleg članov turističnih društev iz Posavja udeležili predstavniki Turistične zveze Slovenje, Jože Prah, Karmen Burger in Andreja Vesel, podžupan Občine Sevnica Janez Kukec, vodja oddelka za gospodarske dejavnosti na Občini Sevnica, Vlasta Kuzmički in prejemniki priznanj.

Bili smo priča bogatemu programu, ki ga je povezovala Milena Knez, z glasbenimi vložki  v izvedbi Jureta Renko. Da bi bile naše izkušnje na turističnih poteh čim lepše in lažje, sta nam Karmen Burger in Andreja Vesel iz Turistične zveze Slovenije predstavila platformo Slovenski turistični vodnik – nova platforma za konfiguriranje izletov. Zelo zanimiva in uporabna platforma za uporabnike in tudi organizatorje ter ponudnike izletov. 

V nadaljevanju je bilo na vrsti predavanje Jožeta Lovenjaka: Ureditev vaškega okolja. S praktičnimi primeri nam je predavatelj predstavil zanimive in uporabne primere urejanja vasi, hiš, gospodarskih in kmetijskih poslopij v našem okolju.

Nato je bila na vrsti podelitev priznanj najlepšim in najboljšim po posameznih kategorijah, podelili pa so jih predsednica Turistične zveze občine Sevnica Cvetka Jazbec, podžupan Janez Kukec in Milena Vranetič, regijska koordinatorka projekta Moja dežela, lepa in gostoljubna.

Posebno občinsko priznanje za urejenosti in prispevek k turizmu so prejeli OŠ Sevnica, POŠ Studenec in Hostel Trimček. 

Razvrstitev po regijah na regijskem ocenjevanju 16. junija letos:

– srednja mesta: prvo mesto Brežice, drugo mesto Krško,

– manjša mesta: prvo mesto Sevnica, drugo mesto Senovo,

        mestna jedra: prvo mesto Pišece, drugo mesto Krško,
– izletniška točka: prvo mesto Lisca, drugo mesto Tri lučke,

        tematska pot: prvo mesto Gozd je kultura, drugo mesto Krškočara pot,

        pešpoti: Sromeljska pešpot,

        terme: Paradiso Dobova.

Posebno regijsko priznanje za prispevek v turizmu je dobil Verstovškov mlin v Pišecah. Čestitke vsem prejemnikom.

Moderatorka je dogajanje sklenila z besedami:

Moja dežela, to je njena lepota.

Moja dežela, mi smo njeni ljudje.

Lepota dežele je sloves njen,

njeni ljudje smo njeno ime.

Ponosno ime.

 

Po koncu vsebinsko zelo bogate  in zanimive prireditve so bili na vrsti druženje,  izmenjava novih idej in novih inovativnih pristopih v turizmu, ki so v današnji digitalni dobi še kako pomembni.

Alenka Kozorog, Turistična zveza občine Sevnica

 

 

Oglejte si tudi