Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
7°C
JUTRI
19°C
8°C
9472

Napovedujemo in vabimo  na spomladanske čistilne akcije 2023 v občini Sevnica

Urejena in čista narava je sestavina kakovosti življenja, temeljna prednost in pogoj sodobnega turizma. Čisto, zdravo in urejeno okolje, čiste vode in zrak so bogastvo, ki nam ga je poklonila narava, sami pa moramo skrbeti za urejenost in varovanje. Pomemben prispevek k ohranjanju urejenega okolja so spomladanske čistilne akcije.

Kot že vrsto let tudi letos Turistična zveza občine Sevnica v sodelovanju s Komunalo Sevnica, Občino Sevnica in KŠTM Sevnica organizira in koordinira projekt čistilnih akcij v občini Sevnica. Pozivamo predstavnike krajevnih skupnosti in turističnih društev, da se akciji pridružijo organizirano.

Spomladanske čistilne akcije bodo v naši občini potekale od 25. marca do 6. aprila. Lokalni koordinatorji so predstavniki krajevnih skupnosti ali predstavniki turističnih in drugih društev. Udeležba na akcijah je prostovoljna in na lastno odgovornost.

Po predhodnem dogovoru z vodjo ravnanja za odpadke na Komunali Sevnica Mojco Jazbinšek na številki 031 653 298 bo na dogovorjeno lokacijo dostavljen kontejner za odpadke, pobrane na čistilni akciji. Vanj  se  odlagajo le mešani odpadki. Za odvoz kosovnih odpadkov ima vsako gospodinjstvo v občini Sevnica na voljo enkrat na leto brezplačno dostavo kontejnerja za kosovne odpadke in odvoz.  

V želji in prizadevanju, da bi naši kraji sijali v najlepši luči, ne le za turiste, temveč tudi in predvsem za vse nas, ki tu živimo, vas lepo vabimo, da se spomladanskih čistilnih akcij udeležite, predvsem pa, da zavestno in pravilno ravnate z odpadki vse leto.

Kontakti za vprašanja in prevzeme vreč za odpadke:

– glede organizacije akcij Turistična zveza občine Sevnica,  Cvetka, 031 825 053,

– glede prevzema vreč za odpadke,  Alenka, 051 680 288.

 

Alenka Kozorog, Turistična zveza občine Sevnica

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi