Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
18°C
7°C
JUTRI
17°C
5°C
1482

Moja dežela, lepa in gostoljubna - čistilne akcije, občina Sevnica


Spomladanske čistilne akcije, občina Sevnica – 2021

Urejena in čista narava je sestavina kakovosti življenja, temeljna prednost in pogoj sodobnega turizma. Čisto, zdravo in urejeno okolje, čiste vode in zrak so bogastvo, ki nam ga je poklonila narava, sami pa moramo skrbeti za urejenost in varovanje tega. Večina ljudi se čedalje bolj zaveda, kako pomembno je urejeno okolje za kakovost življenja, in čedalje več prebivalcev Slovenije se zavestno in organizirano vključuje v prizadevanje za urejeno okolje v sklopu projekta spomladanskega urejanja okolja," so zapisali pri Turistični zvezi Slovenije. Projektu se, kot že vrsto let, tudi letos priključujemo v Turistični zvezi občine Sevnica v sodelovanju s Komunalo Sevnica. Pozivamo člane krajevnih skupnosti in turističnih društev, da se akciji pridružijo organizirano.

Spomladanska čistilna akcija bo v naši občini potekala dva konca tedna, in sicer od 09. do 11. aprila  in od 16. do 19. aprila.

Po predhodnem dogovoru z vodjo ravnanja za odpadke

Mojco Jazbinšek na številki 031 653 298 bo na dogovorjeno lokacijo dostavljen kontejner za odpadke, pobrane na čistilni akciji.  Vanj ne bomo odlagali gospodinjskih aparatov.

Iz Komunale Sevnica sporočajo, da lahko, če potrebujete, enkrat na leto najamete kontejner za smeti v vsakem gospodinjstvu.

Predstavniki društev Turistične zveze občine Sevnica in predstavniki posameznih krajevnih skupnosti prevzamete vreče za odpadke po predhodnem dogovoru na tel. 051 680 287,  pred Doživljaj, turistično agencijo Posavje, v Sevnici.

V želji in prizadevanju, da bi naši kraji sijali v najlepši luči ne le za turiste, temveč tudi in predvsem za vse nas, ki tu živimo, vas lepo vabimo, da se spomladanskih čistilnih akcij udeležite, predvsem pa, da zavestno in pravilno ravnate z odpadki vse leto.

Akcij se udeležite na lastno odgovornost ter ob upoštevanjem veljavnih ukrepov NIJZ.

Alenka Kozorog,  Turistična zveza občine Sevnica  

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi