Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
17°C
-2°C
Oceni objavo

Zabava in kopanje združena v eno na sevniškem bazenu

Letošnje poletje je v sodelovanju Zavoda Kultiza, Zavoda KŠTM in Študentskega kluba Sevnica nastal dogodek Open Air Pool Party. Projekt s petletno tradicijo se je v letošnjem letu premierno odvil na bazenu v Sevnici. Gre za enodnevni festival komercialne elektronske glasbe, ki je izredno priljubljena pri širši publiki mladih. Poleg glasbenega dela je projekt vključeval tudi kopanje na bazenu in igre brez meja, ki jih je organiziral Študentski klub Sevnica. Tekmovalci so se pomerili v spretnostnih igrah, ki so zahtevale iznajdljivost, moč, vzdržljivost in plavalske sposobnosti. Medtem, ko so z različnimi rekviziti premagovali prepreke in naloge je prišlo do številnih neposrečenih padcev v vodo, kar je dodatno zabavalo navijače, gledalce in ostale kopalce na bazenu.

V večernem delu smo obiskovalcem v letošnjem letu ponudili kvalitetno paleto raznolike elektronske glasbe, ki so jo vrteli Aliash, Manuel Dark, Roddy, Dr. Pinne in Mad Funker. Festival je zaznamovalo poletno vreme, dobra glasba, sproščeno popoldansko druženje na bazenu in zabava, ki je trajala dolgo v noč. Obiskovalci, ki jih je bilo preko 200 so lahko uživali v odličnem ambientu in sproščenem druženju.

Zavod Kultiza želi z organizacijo tovrstnih dogodkov zagotoviti kvalitetne glasbene vsebine in pestrost kulturne ponudbe v naši širši regiji. Elektronska glasba je ena izmed subkultur, ki ima na našem območju bogato zgodovino, vendar je bila po zaprtju številnih diskotek in klubov v zadnjem času potisnjena na rob. Pomembno je, da mladim ponudimo različne vsebine in glasbeno raznolikost ter s tem kakovostno okolje za kulturno in zabavno udejstvovanje.

 

Gašper Kostrevc

Oglejte si tudi