Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
0°C
Oceni objavo

ŠPORTNIKA LETA 2022 V SEVNICI LEA HALER IN BLAŽ JANC

Športa zveza Sevnica je v sodelovanju z Občino Sevnica 23.3.2023 izvedla tradicionalno prireditev ŠPORTNIK LETA 2022. V kulturni dvorani, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička so bila podeljena zaslužna priznanja športnicam in športnikom, ki so bili uspešni v letu 2022.

Osrednji gost in svečani govornik prireditve je bil minister za gospodarstvo turizem in šport Matjaž HAN. Prisotne sta pozdravila župan Občine Sevnica Srečko OCVIRK in predsednik športne zveze Sevnica Miran GRUBENŠEK. Ob podelitvi se jima je pridružil namestnik generalnega sekretarja in direktorja za področje športa za vse pri OKS Uroš MOHORIČ.

ŠPORTNICA LETA 2022 je postala Sevničanka - atletinja, članica državne reprezentance in AK MASS Ljubljana Lea HALER. Lea je v letu 2022 dosegla normo za svetovno prvenstvo v teku na 1500 in uspešno nastopila na svetovnem prvenstvu v Caliju (Kolumbija).

ŠPORTNIK LETA 2022 je ponovno postal Blaž JANC, ki je tudi v preteklem letu uspešno nastopal za državno rokometno reprezentanco in HC Barcelona.

ŠPORTNA EKIPA LETA 2022 je postal Klub malega nogometa SEVNICA. Člani ekipe so v preteklem letu postali državni prvaki v 2. futsal slovenski ligi in si s tem zagotovili uvrstitev v elitno 1. slovensko futsal ligo.

Posebna športna priznanja Športne zveze Sevnica so prejeli za dolgoletno predano in uspešno delo v sevniškem športu: Ludvik CVIRN, Rajko BONČINA Inna TOROPEJEVA.

Priznanji za »Perspektivno mlado ekipo v športu« sta prejeli ekipi: Starejše deklice RK SEVNICA in mladi člani ŠPORTNEGA DRUŠTVA BLANCA.

Upravni in organizacijski odbor Rokometnega kluba Sevnica, Judo klub OLIMPIJA KRMELJ in Veteranski RK Old handsi SEVNICA, so bili zaradi dolgoletnega predanega kolektivnega dela na področju športa, prejemniki » Posebnega športnega priznanja ob jubileju delovanja«.

Priznanje za »Športno potezo leta 2022« je prejel član DBV Ippon Aleks ŠVELC.

Prireditev, ki jo je prijetno povezovala Lara LISEC dijakinja brežiške gimnazije, je začela s prijetnim petjem himne učenka OŠ Boštanj Julija BRCE. S petjem sta program popestrila še Sara PRAZNIK in Alen ZABASU. S plesi pa plesni skupini: OŠ Boštanj in Plesno društvo IMANI iz Brežic.

FOTO: Nemec N., Radi S., Perc P.

Vir:arhiv ŠZS

Oglejte si tudi