Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
32°C
17°C
JUTRI
30°C
18°C
2294

Športna Zveza Sevnica nudi podporo sevniškim športnim društvom

V četrtek 29.8.2019 je potekalo brezplačno izobraževanje za vse športne navdušence in vse, ki delajo v športu. Športna Zveza Sevnica je skupaj z zavodom KŠTM, Sokolsko Zvezo Slovenije in ŠD Partizanom Sevnica organizirala novinarsko konferenco, predavanje športnega psihologa, prvo pomoč, okroglo mizo ter delavnico o metodiki in varovanju pri osnovnih gimnastičnih prvinah. Želimo si, da bi zveza zopet postala povezovalni faktor med vsemi sevniškimi športnimi društvi.

 

Projekt, ki bo začel ravno takšno zgodbo je brošura o vseh športnih programih, ki jih v Sevnici premoremo – Športastična Sevnica. Brošura je prvotno namenjena osnovnošolcem sevniške občine, a vsebuje tudi informacije glede vadb za odrasle. Brošuro je v roke prejel vsak osnovnošolec na 1. šolski dan. Tako želimo povečati informiranost ter morebiti s tem povečati število športno aktivnih otrok. V brošuri se nahaja prijavnica, ki jo učenci izpolnjeno vrnejo svojim razrednikom, ŠZS pa potem prijavnice pobere po šolah ter posreduje društvom.

 

Drugi projekt: današnje izobraževanje, pa podpira drugo vizijo ŠZS. Želimo, da bi zveza služila kot podpora društvom. Da se lahko obrnejo na nas z morebitnimi vprašanji glede ureditve društva, izobraževanja, uspešnejše prijave na razpise ipd. Izobraževanje tako ponuja začetek tega. Najprej smo prisluhnili dr. Tadeju Tušku, priznanem športnem psihologu, ki nam je predaval o psihološkem ozadju dela v športu, predvsem z mladimi. Nato smo osvežili svoje znanje prve pomoči- menimo, da o tej temi nikoli ne poslušamo dovolj, saj se v telovadnici lahko marsikaj pripeti, zato je bolje biti dobro pripravljen. Nato pa je sledila še okrogla miza na temo urejenega društva, ki bo odprla marsikatero vprašanje, ki jih društva imajo glede pravne ureditve društva. V društvih namreč delujemo športniki in trenerji, zato so nam birokratske zadeve marsikdaj tuje. Vsi pa si želimo urejeno društvo tudi na papirju v izogib morebitnim inšpekcijskim nadzorom.

V mesecu oktobru bomo tudi stopili skupaj in se kot zveza vseh včlanjenih društev prijavili s skupnimi programi na razpis za sredstva fundacije za šport, da poskusimo pridobiti še kaj sredstev za vse programe, ki jih društva že izvajajo.

Želimo si, da bi vsako leto skupaj nastopali s konkretnimi idejami, predlogi ter rešitvami k vprašanjem, ki jih imajo na Občini ali KŠTMju Sevnica v zvezi s športom.

Da povzamem, v ŠZS smo obrnili nov list in že sedaj dokazali, da lahko veliko naredimo za sevniški šport (tudi z zablokiranim računom in brez razpoložljivih sredstev). Upamo, da bodo sevniška športna društva dobila novo zaupanje do delovanja zveze, da lahko organiziranost sevniškega športa dvignemo na višji nivo.
Sara Martinšek (Foto ZoRko)

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi